Radio luisteren op een iPhone. Hoe gaat dat?

Wat betreft radio luisteren hebben Androidgebruikers het erg makkelijk. Op het besturingssysteem van Google zit namelijk gewoon standaard een FM radio-app. iOS-gebruikers hebben wat dat betreft minder geluk. Toch kan je op verschillende manieren radio luisteren op een iPhone. Hoe? Dat leggen wij je uit.

Radio luisteren op een iPhone: geen standaard-apps, maar toch genoeg keuze

Radio luisteren op een iPhoneDat er geen standaard radio-app meegeleverd wordt bij iPhones, betekent namelijk niet dat er geen radioapps zijn voor Apples smartphones. Sterker nog, ze zijn er in overvloed. Wij zetten er in ieder geval een paar voor je op een rij. Let er wel op dat deze apps gratis zijn, maar wel data verbruiken. Een app waarbij je direct en dus gratis uit de FM-frequenties luistert, heeft iOS helaas niet.

App van jouw favoriete zender

Vrijwel iedere grote Nederlandse zender heeft zijn eigen iOS-app waarop je makkelijk radio kunt luisteren. Vaak zitten hier nog een aantal leuke extra functies bij, zoals berichten sturen naar de dj’s en de actuele files checken. Gelukkig zijn deze allemaal optioneel. Dus als je echt een vaste luisteraar bent, biedt de app van jouw favoriete radiostation waarschijnlijk wel soelaas.

Nederland.fm

Een van de bekendste websites van Nederland heeft ook al geruime tijd een app. Nederland.fm biedt meteen toegang tot alle grote radiostations van Nederland. De kwaliteit van het geluid is prima en de app is lekker simpel. Het enige probleem is dat de applicatie niet echt overzichtelijk is. Nederland.fm heeft ervoor gekozen om de zenders in rijtjes van drie op te delen. Daardoor krijg je 22 rijen met zenders en dat ziet er een beetje overweldigend uit. Even wennen dus, maar je navigeert je al vrij snel met gemak door het overzicht.

Radio.net

Voor wie graag wat meer functionaliteit in zijn radioapp heeft, kan Radio.net een goede uitkomst zijn. De app heeft onder meer zoekfunctionaliteit, waardoor je jouw radiozender heel makkelijk kan vinden. Ook biedt hij ondersteuning aan regionale zenders, iets wat Nederland.fm niet doet. Bovendien kan je ook zien welk nummer de radiozender die je op hebt staan afspeelt. Zo hoef je niet eindeloos in de playlist van de zender te zoeken als een onbekend liedje je goed bevalt.

Ga jij vanaf nu ook radio luisteren op een iPhone? Laat het ons in de reacties weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters