Radio luisteren op een iPhone. Hoe gaat dat?

Wat betreft radio luisteren hebben Androidgebruikers het erg makkelijk. Op het besturingssysteem van Google zit namelijk gewoon standaard een FM radio-app. iOS-gebruikers hebben wat dat betreft minder geluk. Toch kan je op verschillende manieren radio luisteren op een iPhone. Hoe? Dat leggen wij je uit.

Radio luisteren op een iPhone: geen standaard-apps, maar toch genoeg keuze

Radio luisteren op een iPhoneDat er geen standaard radio-app meegeleverd wordt bij iPhones, betekent namelijk niet dat er geen radioapps zijn voor Apples smartphones. Sterker nog, ze zijn er in overvloed. Wij zetten er in ieder geval een paar voor je op een rij. Let er wel op dat deze apps gratis zijn, maar wel data verbruiken. Een app waarbij je direct en dus gratis uit de FM-frequenties luistert, heeft iOS helaas niet.

App van jouw favoriete zender

Vrijwel iedere grote Nederlandse zender heeft zijn eigen iOS-app waarop je makkelijk radio kunt luisteren. Vaak zitten hier nog een aantal leuke extra functies bij, zoals berichten sturen naar de dj’s en de actuele files checken. Gelukkig zijn deze allemaal optioneel. Dus als je echt een vaste luisteraar bent, biedt de app van jouw favoriete radiostation waarschijnlijk wel soelaas.

Nederland.fm

Een van de bekendste websites van Nederland heeft ook al geruime tijd een app. Nederland.fm biedt meteen toegang tot alle grote radiostations van Nederland. De kwaliteit van het geluid is prima en de app is lekker simpel. Het enige probleem is dat de applicatie niet echt overzichtelijk is. Nederland.fm heeft ervoor gekozen om de zenders in rijtjes van drie op te delen. Daardoor krijg je 22 rijen met zenders en dat ziet er een beetje overweldigend uit. Even wennen dus, maar je navigeert je al vrij snel met gemak door het overzicht.

Radio.net

Voor wie graag wat meer functionaliteit in zijn radioapp heeft, kan Radio.net een goede uitkomst zijn. De app heeft onder meer zoekfunctionaliteit, waardoor je jouw radiozender heel makkelijk kan vinden. Ook biedt hij ondersteuning aan regionale zenders, iets wat Nederland.fm niet doet. Bovendien kan je ook zien welk nummer de radiozender die je op hebt staan afspeelt. Zo hoef je niet eindeloos in de playlist van de zender te zoeken als een onbekend liedje je goed bevalt.

Ga jij vanaf nu ook radio luisteren op een iPhone? Laat het ons in de reacties weten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters