Radio luisteren op een iPhone. Hoe gaat dat?

Wat betreft radio luisteren hebben Androidgebruikers het erg makkelijk. Op het besturingssysteem van Google zit namelijk gewoon standaard een FM radio-app. iOS-gebruikers hebben wat dat betreft minder geluk. Toch kan je op verschillende manieren radio luisteren op een iPhone. Hoe? Dat leggen wij je uit.

Radio luisteren op een iPhone: geen standaard-apps, maar toch genoeg keuze

Radio luisteren op een iPhoneDat er geen standaard radio-app meegeleverd wordt bij iPhones, betekent namelijk niet dat er geen radioapps zijn voor Apples smartphones. Sterker nog, ze zijn er in overvloed. Wij zetten er in ieder geval een paar voor je op een rij. Let er wel op dat deze apps gratis zijn, maar wel data verbruiken. Een app waarbij je direct en dus gratis uit de FM-frequenties luistert, heeft iOS helaas niet.

App van jouw favoriete zender

Vrijwel iedere grote Nederlandse zender heeft zijn eigen iOS-app waarop je makkelijk radio kunt luisteren. Vaak zitten hier nog een aantal leuke extra functies bij, zoals berichten sturen naar de dj’s en de actuele files checken. Gelukkig zijn deze allemaal optioneel. Dus als je echt een vaste luisteraar bent, biedt de app van jouw favoriete radiostation waarschijnlijk wel soelaas.

Nederland.fm

Een van de bekendste websites van Nederland heeft ook al geruime tijd een app. Nederland.fm biedt meteen toegang tot alle grote radiostations van Nederland. De kwaliteit van het geluid is prima en de app is lekker simpel. Het enige probleem is dat de applicatie niet echt overzichtelijk is. Nederland.fm heeft ervoor gekozen om de zenders in rijtjes van drie op te delen. Daardoor krijg je 22 rijen met zenders en dat ziet er een beetje overweldigend uit. Even wennen dus, maar je navigeert je al vrij snel met gemak door het overzicht.

Radio.net

Voor wie graag wat meer functionaliteit in zijn radioapp heeft, kan Radio.net een goede uitkomst zijn. De app heeft onder meer zoekfunctionaliteit, waardoor je jouw radiozender heel makkelijk kan vinden. Ook biedt hij ondersteuning aan regionale zenders, iets wat Nederland.fm niet doet. Bovendien kan je ook zien welk nummer de radiozender die je op hebt staan afspeelt. Zo hoef je niet eindeloos in de playlist van de zender te zoeken als een onbekend liedje je goed bevalt.

Ga jij vanaf nu ook radio luisteren op een iPhone? Laat het ons in de reacties weten!

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters