Tip: Samsung Galaxy S7 Edge gebruiken als hotspot en deel wifi netwerken

Hoewel het delen van je mobiele- of wifi netwerk via je smartphone voor sommige belachelijk klinkt, vinden ze dit bij Samsung klaarblijkelijk niet zo. Het bedrijf heeft namelijk de functie om zowel wifi als mobiele data te delen in zijn nieuwe Galaxy S7 (Edge) smartphone gestoken.

Wifi- en mobiel internet delen

Het delen van je mobiele netwerk via je smartphone klinkt voor sommigen als dagelijkse koek, terwijl anderen niet eens weten dat het mogelijk is. Ik moet toegeven dat ik het tot voor kort ook nooit had gebruikt, maar de laatste maanden ben ik het alsmaar meer en meer gaan gebruiken. Als je de functie ‘goed’ gebruikt, kan het echt wel handig zijn. Zeker als je met meerdere smartphones rondloopt waarvan er maar een een simkaartje heeft of veel onderweg moet werken, ver weg van je wifi netwerk vertoeft. Als je op vakantie bent kan de functie ook wel handig zijn.

Samsung Galaxy S7 Edge als hotspot

De Samsung Galaxy S7 (Edge) laat je ook je wifi netwerk delen

Het delen van een wifi netwerk heb ik, tot ik de Galaxy S7 Edge begon te testen, nog nooit gebruikt. Voornamelijk omdat de meeste smartphones deze functie niet hebben, maar de Samsung Galaxy S7 (Edge) dus wel.

Veel ga je deze functie waarschijnlijk niet gebruiken: het enige moment waarop ik me kan voorstellen dat ik de functie zou gebruiken is wanneer ik maar met een toestel toegang heb tot een bepaald wifi netwerk, maar toch op meerdere toestellen er gebruik van wil maken.

 Verbruik

Alles heeft zijn voor- en nadelen, zelfs het delen van je mobiele- en wifi netwerk. Vooral ik het eerste geval kun je probleen krijgen, en zeker wanneer je je mobiele netwerk deelt met een computer. Als je een kleine bundel hebt, moet je er dus echt wel op letten dat je niet over je bundellimiet gaat. Heb je een grotere bundel, dan is dit probleem niet echt toepasselijk maar moet je toch er soms nog op letten dat je niet even hard tekeer gaat zoals je op een wifi netwerk zou doen. Bij een wifi netwerk is die probleem er zogoed als niet omdat je meestal toch meer dan genoeg data hebt om te verbruiken.

Hoe gaat het te werk

Het delen van je wifi- of mobiele netwerk is makkelijker dan het klinkt. Zo makkelijk zelfs dat we je het in een aantal korte stappen kunnen uitleggen.

Stap 1Tip: Gebruik Samsung Galaxy S7 Edge als wifi hotspot

Nadat je je Samsung Galaxy S7 (Edge) hebt ingeschakeld, moet je naar de instellingen van het toestel gaan.

Tip: Gebruik Samsung Galaxy S7 Edge als wifi hotspotStap 2

Eenmaal in de instellingen, ga je naar mobiele hotspot en tethering. Vervolgens kies je voor mobiele hotspot.

Stap 3

Druk op meer, rechterbovenhoek, en kies voor wifi delen. Hier ‘vink’ je wifi delen aan. Zo wordt wifi automatisch gedeeld wanneer je met een wifi netwerk verboden bent.

Stap 4Tip: Gebruik Samsung Galaxy S7 Edge als wifi hotspot

Verbind je ander toestel nu met het gemaakte wifi-netwerk. Het wachtwoord en de naam van het netwerk kun je terugvinden op de Mobiele hotspot pagina.

Stap 5

Al wat je nu moet doen, is genieten van internet op je andere toestellen. Heb je na het volgen van deze stappen toch nog vragen, of is er ergens iets mis gegaan? Laat het ons dan zeker weten in de comments! Als je meer wilt weten over de Samsung Galaxy S7 Edge, kun je hier terecht.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters