Tip: Samsung Galaxy S7 Edge gebruiken als hotspot en deel wifi netwerken

Hoewel het delen van je mobiele- of wifi netwerk via je smartphone voor sommige belachelijk klinkt, vinden ze dit bij Samsung klaarblijkelijk niet zo. Het bedrijf heeft namelijk de functie om zowel wifi als mobiele data te delen in zijn nieuwe Galaxy S7 (Edge) smartphone gestoken.

Wifi- en mobiel internet delen

Het delen van je mobiele netwerk via je smartphone klinkt voor sommigen als dagelijkse koek, terwijl anderen niet eens weten dat het mogelijk is. Ik moet toegeven dat ik het tot voor kort ook nooit had gebruikt, maar de laatste maanden ben ik het alsmaar meer en meer gaan gebruiken. Als je de functie ‘goed’ gebruikt, kan het echt wel handig zijn. Zeker als je met meerdere smartphones rondloopt waarvan er maar een een simkaartje heeft of veel onderweg moet werken, ver weg van je wifi netwerk vertoeft. Als je op vakantie bent kan de functie ook wel handig zijn.

Samsung Galaxy S7 Edge als hotspot

De Samsung Galaxy S7 (Edge) laat je ook je wifi netwerk delen

Het delen van een wifi netwerk heb ik, tot ik de Galaxy S7 Edge begon te testen, nog nooit gebruikt. Voornamelijk omdat de meeste smartphones deze functie niet hebben, maar de Samsung Galaxy S7 (Edge) dus wel.

Veel ga je deze functie waarschijnlijk niet gebruiken: het enige moment waarop ik me kan voorstellen dat ik de functie zou gebruiken is wanneer ik maar met een toestel toegang heb tot een bepaald wifi netwerk, maar toch op meerdere toestellen er gebruik van wil maken.

 Verbruik

Alles heeft zijn voor- en nadelen, zelfs het delen van je mobiele- en wifi netwerk. Vooral ik het eerste geval kun je probleen krijgen, en zeker wanneer je je mobiele netwerk deelt met een computer. Als je een kleine bundel hebt, moet je er dus echt wel op letten dat je niet over je bundellimiet gaat. Heb je een grotere bundel, dan is dit probleem niet echt toepasselijk maar moet je toch er soms nog op letten dat je niet even hard tekeer gaat zoals je op een wifi netwerk zou doen. Bij een wifi netwerk is die probleem er zogoed als niet omdat je meestal toch meer dan genoeg data hebt om te verbruiken.

Hoe gaat het te werk

Het delen van je wifi- of mobiele netwerk is makkelijker dan het klinkt. Zo makkelijk zelfs dat we je het in een aantal korte stappen kunnen uitleggen.

Stap 1Tip: Gebruik Samsung Galaxy S7 Edge als wifi hotspot

Nadat je je Samsung Galaxy S7 (Edge) hebt ingeschakeld, moet je naar de instellingen van het toestel gaan.

Tip: Gebruik Samsung Galaxy S7 Edge als wifi hotspotStap 2

Eenmaal in de instellingen, ga je naar mobiele hotspot en tethering. Vervolgens kies je voor mobiele hotspot.

Stap 3

Druk op meer, rechterbovenhoek, en kies voor wifi delen. Hier ‘vink’ je wifi delen aan. Zo wordt wifi automatisch gedeeld wanneer je met een wifi netwerk verboden bent.

Stap 4Tip: Gebruik Samsung Galaxy S7 Edge als wifi hotspot

Verbind je ander toestel nu met het gemaakte wifi-netwerk. Het wachtwoord en de naam van het netwerk kun je terugvinden op de Mobiele hotspot pagina.

Stap 5

Al wat je nu moet doen, is genieten van internet op je andere toestellen. Heb je na het volgen van deze stappen toch nog vragen, of is er ergens iets mis gegaan? Laat het ons dan zeker weten in de comments! Als je meer wilt weten over de Samsung Galaxy S7 Edge, kun je hier terecht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. milan -

  ik kan niet met de hotspot van mijn vader zijn telefoon verbinden. als ik bij de Wi-Fi netwerken zijn apparaat selecteer dan staat er heel kort ‘verbinding maken’ en dan stopt mijn telefoon ineens met verbinden. hopelijk kan iemand hierbij helpen.

 2. Antonietta Falcone -

  Hallo. Ik volg al deze stappen en toch krijgen mijn dochters en man te lezen dat verbinding maken niet mogelijk is. Ik ben de enige net een groot bundel en op vakantie is het wel handig om te delen.

 3. Wim -

  Gebruik hotspot Teteringen zeer veel nu heb ik de s7edge maar krijg geen verbinding terwijl hij zegt dat ie verbonden is met de tabblet watdoe ik fout of verkeerd

  1. Dominick Viëtor -

   Ja. Je kunt alleen niet tegelijk met de S7 op een ander wifi-netwerk (omdat de wifi-antenne wordt gebruikt voor het uitzenden van de hotspot)

 4. paul -

  Ik heb een probleem met mijn S7: hij verbindt ongevraagd met wifi
  Hoe kan ik dit voorkomen ?
  Wifi tijdens slaap en slimme netwerkwissel staan al uit

 5. René -

  Met mijn S7 heb ik een probleem met de hotspot connectie. Als ik een ander toestel heb verbonden via de hotspot, dan kan ik niet op internet via 4G/3G, maar wel met WiFi delen. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen!

  1. Louis Verhagen -

   Ik heb het zelfde probleem. In de trein S77 connect aan de NS wifi lukt het me wel om mijn tablet via de S7 (via wifi) te verbinden naar het internet. (ik weet het ik kan ook de tablet rechtstreeks verbinden). Maar zo gauw ik mijn wifi op de s7 uitzet en de 3g/4G verbinding gebruik kan mijn tablet geen verbinding meer maken met het internet. De S7 heeft dan wel verbinding met het internet.

   Bij mijn S6 heb ik nooit dit probleem gehad. Klinkt alsof de Wifi sharing iets kapot heeft gemaakt.

 6. Liesbeth -

  Ik deel op de S4 ook regelmatig mijn (overtollige) mb’s met mijn kinderen op plaatsen waar geen wifi is. Zij zijn altijd door hun bundel heen. Het nadeel is wel dat de telefoon sneller leegloopt.

Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters