Screenshot nemen met de Apple iPhone 7: Zo werkt het

We leggen je uit hoe je een screenshot kunt nemen met de nieuwe homeknop van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus.

Apple iPhone 7 en iPhone 7 Plus

Apple iPhone 7 screenshotDe Apple iPhone 7 verschilt qua uiterlijk misschien niet zoveel van zijn voorganger, maar qua hardware is er behoorlijk wat veranderd. Zo kun je de homeknop van Apple’s vlaggenschip bijvoorbeeld niet meer fysiek indrukken. Toch heb je dat bijna niet door, omdat het toestel middels trillingen het gevoel van een klik imiteert. Als je de iPhone 7 of iPhone 7 Plus echter uitzet zul je merken dat je de homeknop helemaal niet meer in kunt drukken. Het klik-gevoel komt door Apple’s motortje, de zogenaamde ‘Taptic Engine’.

Screenshot nemen

Je vraagt je dan misschien ook af hoe je nu een screenshot moet nemen, gezien je daarvoor op de vorige iPhone’s altijd je homeknop helemaal in moest drukken. Gelukkig is de handeling nog steeds even simpel, al klagen sommige gebruikers dat een fysieke homeknop beter aanvoelt. Je kunt een screenshot nemen door de powerknop (aan de rechterkant van je toestel) tegelijkertijd met de homeknop ingedrukt te houden. Het nemen van een screenshot werkt dus nog precies hetzelfde, maar toch kan het lastig zijn. Dat komt doordat je er nu wel rekening mee moet houden dat je met je vinger kracht uit moet oefenen op de homeknop, in plaats van er lichtjes op te tikken zoals je normaal zou doen. Als het gelukt is hoor je de bekende klik en wordt je scherm even wit, waarna je screenshot in je camera roll is opgeslagen.

Review en aanbiedingen

Wij gingen al aan de slag met de iPhone 7 Plus, het duurdere model dat Apple begin deze maand aankondigde. In onze review kun je lezen wat we van het vlaggenschip vinden, en de eventuele nadelen waar je op moet letten als je overweegt om de Apple iPhone 7 Plus aan te schaffen. Ben je van plan om een iPhone 7 of iPhone 7 Plus te kopen? Check dan even ons overzicht van de beste aanbiedingen en abonnementen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters