Zo kun jij een smartphone kiezen die het beste bij je past

Een smartphone kiezen blijft lastig. De smartphonemarkt is de afgelopen jaren enorm gegroeid en blijft zich verder ontwikkelen. Smartphones zijn er inmiddels in verschillende vormen en maten en ze hebben allemaal hun eigen voor- en nadelen. In dit artikel geven wij jou wat advies om je te helpen met een smartphone kiezen.

Voor het kiezen van een nieuwe telefoon is de keuze tegenwoordig reuze. Er zijn zo veel merken en modellen. Daarnaast heb je ook nog eens de specificaties waar je aan moet denken. Het is goed om jezelf af te vragen waar jij de smartphone voor gaat gebruiken. Als je dat weet dan kan je een prima smartphone kiezen.

Bepaal de prijsklasse

Dit is misschien wel het belangrijkste onderdeel voor velen. Je kan al snel een goede keuze maken door het budget te bepalen. De telefoons die buiten het budget vallen kun je dan wegstrepen. Je focust je nu namelijk alleen op wat je kan en wilt betalen.

iOS, Android of Windows als besturingssysteem?

Het is handig om te weten welk besturingssysteem bij je past. Het besturingssysteem stuurt namelijk je telefoon aan. Elk besturingssysteem werkt anders en ziet er anders uit.

smartphone kiezen

Heb je liever een makkelijk besturingssysteem dat snel werkt? iOS is daar geschikt voor. Wil je je telefoon personaliseren? Android is daar de perfecte keuze voor. Wil je een gebruiksvriendelijke telefoon met een bijzonder uiterlijk? Dan is Windows een goede keuze.

Apps en features

Je kan een besturingssysteem ook kiezen op basis van de apps of features die je van plan bent te gebruiken. Bij de iPhone heb je apps zoals iMessage en FaceTime. Daarnaast heb je iCloud waarin je tot 5 GB aan opslaggeheugen hebt. Bij Android kan je programma’s los van de Play Store downloaden. Ook kan je met Android als besturingssysteem widgets plaatsen. Bij Windows kan je gebruik maken van de ‘live tiles’. Een nadeel van Windows is dat er een beperkt aanbod apps is, vergeleken met Android en iOS.

smartphone kiezen

Uiterlijk van de telefoon

Het uiterlijk van een smartphone is vaak het eerst waar je aan denkt. Wil je een Plus-model of heb je toch liever een compacte telefoon? Vind je de homebutton aan de voorkant fijn of heb je ‘m liever aan de achterkant? Dit zijn dingen waar je aan kan denken. Ga eventueel naar een winkel waar je de telefoon kan vasthouden. Zo heb je een beter idee hoe de smartphone in je hand ligt.

smartphone kiezen

Camera

Voor velen is het belangrijk dat de smartphone een goede camera heeft. Maar hoe kom je erachter of een telefoon een goede camera heeft? Soms staan er voorbeeldfoto’s online. Je kan ook naar een winkel gaan om de camera zelf te testen. De kwaliteit hangt niet alleen van een groot aantal megapixel af. Het diafragma, de sensor en de beeldstabilisatie zijn onderdelen die ook belangrijk zijn.

smartphone kiezen

Opslaggeheugen

Ben jij van plan veel foto’s te maken? Daarvoor heb je een groot opslaggeheugen nodig. De meeste toestellen hebben een grotere variant of meerdere keuze in opslaggeheugens. Het is ook een optie om een smartphone te nemen die met een micro sd-kaart het opslaggeheugen kan uitbreiden.

Batterijcapaciteit

Wil je een smartphone die niet snel leeg gaat? Kijk dan naar de batterijcapaciteit. Hoe hoger het aantal mAh, hoe langer de telefoon in principe op één lading meegaat. Ook is het handig om te weten dat sommige telefoons gebruikmaken van snellaad-technologie. Hiermee laadt de smartphone sneller op in korte tijd.

smartphone kiezen

Voldoet een smartphone aan jouw voorkeuren?

Door deze stappen na te gaan, weet je vrijwel zeker dat je de belangrijkste kenmerken niet vergeet. Het is belangrijk dat een telefoon aan jouw voorkeuren voldoet. Zo weet je zeker dat je ‘m niet snel voor een andere telefoon vervangt. Je kan eventueel ook onze koopwijzer bekijken voor de beste smartphones van dit moment.  Laat ons in de reacties weten wat je van deze tips vindt. Nu wij het over smartphones hebben, bekijk hier de top vijf beste mini-smartphones.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters