Laad iedere smartphone sneller op met deze functie

Iedereen heeft al wel eens voorgehad dat je je smartphone zo snel mogelijk moet opladen. Veel mensen denken dat hier een krachtigere lader voor nodig is, of een toestel met snellaadfunctie. Maar eigenlijk is er een manier waardoor iedereen kan genieten van een snellaadfunctie, en dit zonder andere accessoires te gebruiken.

Snelladen

Hsmartphone sneller opladeneel wat nieuwe toestellen ondersteunen tegenwoordig een zogenaamde snellaadfunctie. Wat dit inhoudt is dat een smartphone voorzien van deze functie, sneller kan worden opgeladen dan een toestel zonder deze functie. Dit is mogelijk doordat er een grotere hoeveelheid stroom naar de batterij gaat, waardoor deze dus sneller oplaadt. Al moet je lader hier wel krachtig genoeg voor zijn. 

Maar snelladen brengt ook een nadeel met zich mee. Zoals je weet gaat stroom gepaard met warmte. En hoe meer stroom je op eenzelfde tijdsduur ergens doorstuurt, hoe warmer dit voorwerp zal worden. Bij een batterij is dit hetzelfde: als je de snellaadfunctie aanzet, zal de batterij in je smartphone veel warmer worden. Door deze hogere temperaturen is het niet alleen mogelijk dat de batterij in je smartphone minder lang mee zal gaan, ook is er een risico voor andere onder

Vliegtuigmodus

smartphone sneller opladenDoor een smartphone in vliegtuigmodus te zetten, kan iedereen genieten van ‘snelladen’. Laden zal inderdaad net iets trager gaan dan bij een smartphone met een echte snellaadfunctie, maar het levert wel een verschil op. Zelfs bij toestellen met snellaadfunctie zal vliegtuigmodus inschakelen nog voor beschadiging van andere onderdelen.

Door een smartphone in vliegtuigmodus te zetten, kan iedereen genieten van ‘snelladen’

Hoewel dit een beetje ongeloofwaardig klinkt, is het eigenlijk heel makkelijk uit te leggen waarom het kan. Een smartphone verbruikt continu energie, zelfs wanneer hij aan het opladen is. Dit komt onder anderen doordat je heel de tijd in verbinding staat met bijvoorbeeld een mobiel netwerk. Wanneer je je smartphone in vliegtuigmodus zet, worden al deze verbindingen onderbroken waardoor je stroomverbruik minder is. Omdat er dan minder energie ‘verloren’ gaat tijdens het laden, kun je zo je smartphone sneller opladen. Een simpele oplossing voor een ‘groot’ probleem. Al moet je er op dat moment wel even vrede mee nemen dat je onbereikbaar bent.

Laat even achter of jij deze functie al gebruikt hebt! 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters