Super Mario Run op Android spelen

Super Mario Run is dan eindelijk te spelen op iOS. Het verslavende spelletje stijgt snel in de ranglijsten van de App Store, maar hoe kun je Super Mario Run op Android spelen?

Super Mario Run

Super Mario RunSuper Mario Run is uitgekomen op iOS. Eigenaren van een iPhone, iPad of iPod Touch kunnen dus met de rode loodgieter door kleurrijke levels navigeren. Nintendo onthulde zijn eerste volledige mobiele spelletje tijdens de presentatie van de iPhone 7. Een aangename verrassing, en ons eerste voorproefje op de verslavende gameplay. Helaas was de timing van de aankondiging een slecht teken voor eigenaren van een Android smartphone of tablet. Al snel werd het namelijk duidelijk dat Super Mario Run eerst exclusief op iOS uit komt.

Super Mario Run op Android

Nintendo heeft gelukkig wel bevestigd dat Super Mario Run naar Android zal komen. De vraag is dan natuurlijk: wanneer? Helaas is dat nog steeds onduidelijk, al zal het zeker niet meer dit jaar gebeuren. Geruchten wijzen op een lancering in februari, maar neem dat nieuws vooral met een flinke korrel zout. Ondertussen duiken er wel al razendsnel allerlei kopieën op in de Play Store. Vaak gaat het om belabberde gameplay, haastig in elkaar geknutselde menuutjes en erbarmelijke graphics. Voorlopig blijft het helaas dus een kwestie van afwachten.

Spelmodi

Super Mario Run bestaat uit drie verschillende spelmodi. In de eerste modus, World Tour, probeer je alle levels te halen. Je hoeft enkel op je scherm te tikken om Mario op het juiste moment te laten springen, de rest gebeurt vanzelf. Dat is echter lastiger want je denkt, want voordat je het weet heb je een zeldzaam muntje of alternatieve route gemist. Je kunt in de gratis demo van Super Mario Run de eerste drie levels uitproberen. Voor de overige werelden zul je €10 moeten betalen. In de tweede modus, Toad Rally, race je tegen andere spelers. Zo kun je hun records verbeteren en indruk maken op de toekijkende Toads! In Kingdom Builder kun je al je verzamelde muntjes inruilen tegen allerlei decoraties en huisjes voor je eigen Kingdom. Met die huisjes kun je vervolgens weer nieuwe personages vrijspelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Moltres Legendary Pokémon

Zo vang je de legendarische Moltres in Pokémon Go lees verder

Pokémon Go ei

Pokémon Go: Niantic past aan welke Pokémon je uit eieren krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters