Super Mario Run: dit zijn alle werelden en levels

Heb jij Super Mario Run al gespeeld of misschien nog niet? In beide gevallen ben je vast benieuwd naar welke werelden er zijn en welke levels je kunt spelen. Er zijn namelijk een hoop verschillende plekken te bezoeken in Nintendo’s mobiele spelletje. We zetten ze allemaal voor je op een rijtje.

Super Mario Run: World Tour

Je kunt Super Mario Run in drie modi spelen, waaronder World Tour. In de meeste levels van World Tour is het de bedoeling dat je alle hindernissen overleeft en aan het einde van het level komt, waar je flagpole kunt vinden. Ondertussen is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk muntjes verzamelt. Tijdens het spelen kun je ook roze munten verzamelen, met deze munten kun je paarse muntjes vrij spelen. De paarse muntjes zijn alleen op de moeilijkste plekken te vinden, want met deze muntjes kun je namelijk de zwarte munten vrijspelen. Deze munten kun je inwisselen voor heel veel gouden muntjes, waarmee je items kunt vrij spelen in de tweede wereld: Kingdom Builder.

Super Mario Run: Kingdom Builder

De tweede modus die kunt spelen is Kingdom Builder. In deze modus kun je zelf een stukje wereld maken voor Mushroom Kingdom. De muntjes die je verzameld hebt bij World Tour kun je hier inruilen voor items. Met deze items kun je je eigen koninkrijk bouwen. Sommige items die je koopt kunnen ervoor zorgen dat je karakters vrij speelt waarmee je kunt spelen. Ook is er de mogelijkheid bonus games vrij te spelen door muntjes in te wisselen.

Super Mario Run: Toad Rally

Toad Rally is de modus waarin je kunt racen tegen je tegenstanders. Je speelt niet direct met ze, want je speelt tegen de geest van je tegenstanders. Dit betekent dat je racet tegen de beste tijd van je tegenspeler. Tijdens deze race gaat het er niet alleen om dat je de beste tijd haalt, maar ook dat je de coolste moves maakt. De game heet ‘Toad Rally’, omdat er een publiek is van toads die toekijkt en bepaald of je het beste hebt gespeeld.

Bewegingen

Tijdens het spel rent Mario automatisch, door op het scherm te klikken maakt hij sprongetjes. Ook kun je grotere sprongen maken door je vinger langer op het scherm te drukken. Je kunt zelfs nog hoger springen door na een lange sprong nog een keer op het scherm te tikken. Wil je een hogere score, dan moet je acrobatische sprongen maken. Zelfs van muur tot muur springen is mogelijk, dit doe je door op het scherm te tikken als Mario tegen een muur springt.

Power-ups en extra’s

Binnen het spel zijn er verschillende power-ups en extra’s waardoor je extra krachten krijgt. De superster zorgt ervoor dat je niet kwetsbaar meer bent, de paddenstoel maakt Mario groter en de luchtbel zorgt ervoor dat je terug in de game wordt geplaatst. Daarnaast zijn er ook nog pauze-blokken en blokken met pijlen. De pauze-blok zorgt ervoor dat het spel kort stil staat en de pijl naar links zorgt ervoor dat Mario een achterwaartse salto maakt.

Werelden en levels

In elk level moet je munten verzamelen. Daarnaast heb je de optie om ‘coin rush’ in te schakel, een optie waarmee je munten kunt verzamelen door tegen je vijanden aan te lopen.

Super Mario Run World 1

In wereld één heb je vier levels: Up and Over, Wall-Kicking It Underground, Paratroopas in Mushroom Valley en Bowser’s Castle Hangout.

Super Mario Run World 2

Ook wereld twee bestaat uit vier levels: Ghost-Door Deception, Sky-High Lifts and Leaps, Treasure-Hoarding Swoops en Airship Cannons…Fire!

Super Mario Run World 3

Wereld drie bestaat uit de levels Big Spiny Blitz, Bullet Bill Barrage, Shell Me the Way! en Fire Bar Castle! Youch!

Super Mario Run World 4

Net zoals alle andere werelden, bestaat wereld vier uit vier verschillende levels: Cutting-Edge Spire, Slope to Success, Danger High and Low en Firing the Airship’s Burners.

Super Mario Run World 5

Wereld vijf bestaat uit de levels Lakitu’s Revenge, Pokey Vaulting, Boohind Lock and Key en Rings of Fire!

Super Mario Run World 6

De laatste wereld is wereld zes. Level 1 is Land of Spikes, level 2 is Switch Ghost House, level 3 is Throwing It All Overboard en het laatste level is Bowser’s Bob-ombing Run.

Heb jij alle werelden al gespeeld? Laat het in een reactie weten.

Bronnen: Polygon en Rankedboost

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters