6 tips en tricks om data te besparen

Oh nee hè! Je bent deze maand alweer over je abonnement heen gegaan, dat wordt weer bijbetalen… Jaag jij je mb’s er binnen no-time doorheen en word je gek van al dat bijbetalen? Speciaal voor jou hebben wij een lijstje gemaakt met 5 handige tips om op je data te besparen.

Tip 1: Stel een dataplafond in

Met deze tip zorg je er voor dat je nooit meer over je databundel heen gaat. Een dataplafond werkt als een slot: Je kunt instellen hoeveel data jij maximaal wil gebruiken per maand, op het moment dat je dit maximum bereikt hebt is het niet meer mogelijk om te internetten via je databundel. Vaak kun je een waarschuwing vooraf instellen, zodat jij weet hoeveel mb’s je nog over hebt. Vind je dit nou een super handige tip? Neem dan contact op met je provider, zodat zij dit voor je kunnen instellen.

Wi-FiTip 2: Wi-Fi

Check eerst of er Wi-Fi is voordat je je databundel aanzet. Op deze manier kun je tientallen gigabytes per maand besparen. Wi-Fi is gratis, dus maak hier onbeperkt gebruik van.

Tip 3: Databundel uit in het buitenland

Dit is een van de belangrijkste tips: zet je data uit als je naar het buitenland gaat. Veel mensen maken de fout hun dataverbruik aan te laten in het buitenland, dit kost extra geld en is vaak peperduur.

Apple iPhone 7 screenshotTip 4: Beheer je applicaties

Sluit je applicaties. Vaak heb je meerdere apps open staan, maar wat je misschien niet weet is dat ze allemaal data verbruiken. Zelfs al zit je niet op Facebook, zolang de app nog op de achtergrond aan staat, blijft het je mb’s kosten. Ook kun je in je instellingen per app bepalen of ze data mogen verbruiken. Zo houd je het verbruik onder controle.

Tip 5: Schakel push-berichten uit

Applicaties zoals NOS en nu.nl sturen regelmatig push-berichten. Om deze push-berichten te kunnen verzenden moeten ze contact maken met internet en juist dit kost mb’s. Via de instellingen van je smartphone kan je de notificaties uitschakelen.

Tip 6: Gebruik data-besparende apps

Van veel populaire apps bestaan data-besparende varianten, vaak ontwikkeld voor ontwikkelingslanden. Meestal kun je die Lite-versies ook gewoon in Nederland downloaden. Denk bijvoorbeeld aan Facebook Lite, een speciale Facebook-app die minder data verbruikt, of de speciale app voor Youtube en Chrome die Google onlangs uitbracht.

Heb jij nog goede tips? Laat het in een reactie weten.

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

OnePlus 6 Oppo R15

OPPO R15 onthuld: maak kennis met de OnePlus 6 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters