Tien iPhone toetsenbord tips en tricks: nog sneller typen

Tekstberichten zijn een handige manier om snel even iets door te geven. Ze zijn meestal ook veel handiger en efficiënter dan iemand te moeten bellen. Helaas kan dat typen soms toch wel wat tijd in beslag nemen als je er niet behendig in bent en kunnen sommige opties behoorlijke frustrerend werken. Na het lezen van deze tips maak je hier echter korte metten mee en houdt niets je meer tegen om als één van de snelste appjes te versturen op je iPhone.

Nee autocorrect, laat me met rust

Tegenwoordig lijkt de autocorrect features zich wat beter te gedragen dan toen hij voor het eerst verscheen. Alsnog heeft hij het soms toch weer mis en moet je weer ingrijpen. Als je na de fatale autocorrect op de backspace toets tapt, krijg je gelukkig het originele woord weer terug inclusief de andere autocorrect opties.

Toch lekker een bijlage sturen met je mail

Hoewel de meeste mensen denken dat je via je iPhone geen attachment kunt toevoegen aan je mail is dat wel mogelijk. Er is alleen gewoonweg geen knop voor. Als je iets wil toevoegen houd je je vinger lang op een leeg gebied in de mail. Hierop verschijnt er een menu, waarin je kunt kiezen een foto of video toe te voegen of een algemene bijlage.

Bijlage toevoegen aan mail

Afkortingen voor de woorden die je vaak gebruikt

Als je bepaalde woorden vaak gebruikt is het wel zo fijn als je ze niet elke keer weer helemaal opnieuw hoeft te typen. Door een afkorting voor deze woorden in te stellen, wordt je leven een stuk aangenamer. Ga hiervoor naar Settings > General > Keyboards> Text Replacement en vul de lijst met afkortingen.

All About Phones

Vloeiend hoofdletters invoeren

Namen van films, series, boeken en irritante collega’s hoor je eigenlijk allemaal met een hoofdletter te schrijven, maar hoe vermoeiend is dat? Met deze truc is het een fluitje van een cent en schrijf je voortaan alles een stukje meer correct. Swipe simpelweg vanaf de Capslock toets naar de letter die je met een hoofdletter wil schrijven. Et voila!

Dubbele tap op spatiebalk geeft punt en spatie aan einde van de zin

Als je een heel verhaal aan het typen bent is het heel irritant om telkens terug te moeten gaan tussen het keyboard met letters en tekens om een punt aan het einde van elke zin te plaatsen. Gelukkig hoeft dat helemaal niet. Tap aan het einde van een zin gewoon twee keer snel op de spatiebalk en je krijgt een punt en zelfs al een spatie om aan de volgende zin te beginnen.

Getallen typen zonder van keyboard te verwisselen

Met deze truc zou je eventueel ook de punt aan het einde van de zin kunnen toevoegen, maar dan heb je alsnog geen nieuwe spatie. Als je snel een getal of teken wil typen houdt je “123” knop lang ingedrukt en glijdt je naar wat je wilt invoegen. Als je daarna je vinger van het scherm haalt schiet het keyboard weer terug naar het alfabet.

Wat betekent dat woord eigenlijk precies?

Sommige woorden gebruik je al je hele leven, zonder dat je weet wat ze eigenlijk precies betekenen. Gelukkig hoef je geen woordenboek erbij te pakken of het woord te gaan Googlen, want je eigen keyboard helpt je hiermee veel sneller. Dubbel tap op het woord en zoek in het menu dat erboven verschijnt naar de optie ” Look Up”. Hierop krijg je talloze suggesties uit onder andere het woordenboek, wikipedia en het web over wat het woord mogelijk zou kunnen betekenen.

woorden opzoeken

Snel van taal wisselen

Als je veel internationale contacten hebt, zul je waarschijnlijk keyboards in verschillende talen hebben geïnstalleerd. Op de één of andere manier staat je keyboard echter nooit op de juiste taal wanneer je begint te typen. Om snel van taal te wisselen houdt je het wereldbol icoon lang ingedrukt. Hierop krijg je een menu, waar je snel de juiste taal kunt kiezen.

Wisselen van keyboard

Domein extensies in één keer invoeren

Niemand heeft zin om domeinnamen helemaal in te voeren. De http:// kun je meestal sowieso weglaten en voor de .com of .nl helpt je keyboard een handje mee. Door lang op de punt toets te blijven drukken krijg je een popup menu, waar je kunt kiezen uit de meest gebruikte extensies. Zo hoef je alleen de daadwerkelijke naam van de site nog zelf te typen.

extransie automatisch typen

Toch niet tevreden? Installeer een keyboard van iemand anders

Voor sommigen dingen zoals het swypen dat op Android heel normaal is, zal je toch naar de app store moeten gaan. Deze zit namelijk vol met keyboards van verschillende ontwikkelaars, die je proberen te lokken met allerlei extra features.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters