Top 5 bedrijven voor goedkope telefoonverzekeringen

Het verzekeren van je telefoon kan erg handig zijn. In deze tekst kijken we naar de top 5 goedkoopste telefoonverzekeringen.

Formule

Om de gunstigste telefoonverzekering uit te zoeken, kijken we naar de prijs van het verzekeren van een goedkope telefoon en de prijs van een dure telefoon. De goedkope telefoon is een iPhone 4S van 231 euro, de dure telefoon is een Samsung Galaxy Note 4 van 598 euro. We kijken naar de prijs van een éénjarige telefoonverzekering inclusief een diefstaldekking. Let op: de prijzen van verzekeringen kunnen aan verandering onderhevig zijn.

Klikzeker.nl

Bij Klikzeker kost de iPhone 44,95 euro per jaar, inclusief een diefstalverzekering. De diefstalverzekering kost 10 euro per jaar en is optioneel. Het eigen risico op dit toestel bedraagt 25 euro, aangezien dit een toestel is met een nieuwprijs onder de 500 euro. De Samsung Galaxy Note 4 kost 64,95 euro. Aangezien de telefoon meer dan 500 euro nieuw kost, bedraagt het eigen risico 50 euro.

Smartphonepolis.nl

Smartphonepolis.nl geeft de mogelijkheid om een diefstaldekking te nemen en om je eigen risico af te kopen. Het afkopen van je eigen risico kost 2 euro extra per maand, de diefstaldekking kost 1 euro. Een verzekering met diefstaldekking kost voor onze iPhone 47,88 euro per jaar. De Samsung Galaxy Note 4 verzekering kost 95,88 euro per jaar. Een voordeel van Smartphonepolis is dat je je toestel tot 12 maanden na je aankoop kunt verzekeren.

Unigarant.nl

Unigarant vraagt 69,57 euro voor de verzekering van de iPhone 4S, de Note 4 kost 83,59 euro. Voor dit bedrag krijg je een diefstalverzekering en heb je een dekking overal op de wereld. Bij beide telefoons is er een eigen risico van 50 euro. Unigarant is een dochterbedrijf van de ANWB, en hanteert dus dezelfde prijzen. Wanneer je een ANWB-lid bent, kun je bij je ANWB-verzekering 5 procent korting krijgen.

Verzekeren-telefoon.nl

Verzekeren-telefoon.nl hanteert dezelfde prijzen als Mobielzeker.nl en Telefoonverzekeren.com; de iPhone 4S kost 71,88 euro en de Note 4 kost 119,88 euro. Bij schade hebben de telefoons een eigen risico van 50 euro, bij diefstal bedraagt het eigen risico 100 euro. Het verschil tussen Mobiel-verzekeren.nl en de andere websites is dat bij mobiel-verzekeren.nl er een minimale contractduur van 2 jaar is. Verzekeren-telefoon biedt ook verzekering op apparaten tot één jaar oud en is een partner van Unigarant.

Coveryou.nl

Bij Coveryou.nl is het mogelijk om je verzekering in modules zelf samen te stellen. Bij de iPhone 4S begin je met valschade voor 3,99 euro per maand. Voor 1,50 euro per extra onderdeel kun je je ook verzekeren tegen waterschade en diefstal. Voor 1,50 euro per maand heb je een leentoestel, voor nogmaals 1,50 euro kun je ook je eigen risico wegkopen. Hoewel de optie voor het wegkopen van eigen risico wel geadverteerd was, bleek de optie niet beschikbaar op de website. Na een telefoontje heeft Coveryou de optie toegevoegd aan de website. Bij de Note 4 werkt het samenstellen hetzelfde; je begint hier alleen met een bedrag van 4,99 euro per maand. Je verzekering is maandelijks opzegbaar en je apparaten worden verzekerd voor hun nieuwwaarde.

Tip!

Verzeker alleen apparaten als je denkt dat je de risico’s zelf niet kan dragen. Als je zelf de reparatie van een toestel kan betalen, is het vaak niet slim om een verzekering af te sluiten. Laat je bij de aankoop van je toestel niet onder druk zetten om een verzekering af te sluiten. Veel verzekeraars sluiten ook verzekeringen af binnen 14 dagen na de aanschafdatum.

tags:
  Android O

  Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

  Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

  Toilet

  Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

  Video OnePlus 5

  OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

  smartphone vergrendeling opties

  Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

  GLASSX

  Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters