De vijf beste calorieteller apps voor Android en iOS

Om bij te houden of je goed eet, is het belangrijk om je calorieën te tellen. Je smartphone kan je daarbij helpen. In deze tekst vertellen we de top 5 beste calorieteller apps.

Telefoon met eten

Lifesum

Lifesum is een van de beste calorieteller apps. Bovendien is hij geschikt om je waterinname en sportprestaties bij te houden. Je kunt hem koppelen met bijvoorbeeld Runkeeper en Google Fit (Android) om zo een compleet overzicht te krijgen.

De app kan je ook helpen een dieet te volgen. Je voedselinname kun je bijhouden door handmatig in te voeren wat je gegeten hebt of door een barcode te scannen. De app ziet er goed uit en is een van de best beoordeelde gezondheidsapps in de Google Play Store en App Store.

MyFitnessPal

MyFitnessPal let op hoeveel je beweegt en eet. De app is gemakkelijk te verbinden met een hardloop-app of een stappenteller. Hierdoor worden je rondjes hardlopen ook meegerekend bij je calorieberekening. Data invoeren kan zowel via de computer als via je smartphone.

Je kunt kiezen hoeveel je wilt afvallen en over welk tijdsbestek. MyFitnessPal berekent vervolgens zelf hoeveel calorieën je op één dag mag eten. In een grafiek zie je de voortgang die je maakt. Net als veel andere calorieteller apps, heb je de mogelijkheid om vrienden via de app berichtjes te sturen. De basisversie is gratis, via in-app aankopen zijn extra functies te verkrijgen.

Calorie Counter & Diet Tracker

Calorie Counter & Diet Tracker heeft gekozen voor een andere aanpak op de invoer van je consumpties. De app bevat een spraakfunctie waartegen je kunt vertellen wat je eet. De app noteert dit vervolgens. Helaas werkt de spraakfunctie niet in het Nederlands: veel gebruikers zullen het dus bij Engels moeten houden.

Naast spraak kun je ook barcodes van producten scannen. Hierdoor weet de app precies welk product je eet. In de app kun je ook doelen instellen als: ‘eet geen fastfood’. Aan het einde van de dag vertelt de app of je je doelen behaald hebt.

My Diet Diary

De My Diet Diary app oogt erg netjes en overzichtelijk. Als je de app opstart, zie je hoeveel calorieën je gegeten hebt. Verder naar beneden zie je welke vitamines je nog moet eten. De app kan informatie bijhouden over sporten, eten, water en je gewicht. Aangezien water drinken belangrijk is bij het afvallen, kun je bijhouden hoeveel glazen water je drinkt.

Via grafieken in de app kun je duidelijk je voortgang en gegeten calorieën zien. Om je te motiveren stuurt de app je regelmatig een berichtje waarin verteld wordt dat je drie maaltijden per dag moet eten en ook moet sporten. De app kan door het mooie design langzaam zijn op oudere apparaten.

Noom Coach

Noom Coach is een app voor het bijhouden van je gegeten calorieën. Alle soorten voedsel die in de database staan, hebben een kleur: rood, oranje of groen. Deze kleuren geven aan of dit type voedsel veel calorieën bevat in de verhouding met hoeveel het vult. Een koekje bevat veel calorieën en krijgt dus de kleur rood, een appel scoort daartegen groen.

De app biedt ook ondersteuning met Apple’s Health Kit. Hierdoor kunnen je calorieën, die je verbrand hebt met een andere Health Kit-app, automatisch afgetrokken worden van het totaalplaatje. Helaas vraagt de Noom Coach app erg vaak of je de Pro-versie van 9,99 euro per maand wilt kopen. Met de Pro-versie krijg je een persoonlijk dieetplan en toegang tot een gezond receptenboek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Ine Donderwinkel -

  Bij de een kan ik de geboortedatum niet aanpassen, bij de ander moet ik me al registreren met naam, toenaam, gewicht, lengte etc. Ik wil gewoon een eenvoudige app waarin ik mijn gegeten calorieën kan bijhouden. Verder niets.

 2. Elizabeth -

  Is er een goede calorieën teller app met hollandse produkten?
  We eten andere produkten dan Amerikanen Engelsen of Fransen.
  Moorkop of saucijzenbroodje en drop b.v.

 3. Parthena -

  que cosa mas rica a mi así las natillas me gustan mucho y de café toda una tentación, con lo cafetera que soy.que colorcito tan boeboo.insts y suerte guapafeliz dia

 4. Anita -

  In het verleden had ik de calorie calculator op mijn Windows phone. Helaas bestaat die niet meer, maar in mijn zoektocht naar een andere heb ik al deze programma’s geprobeerd. Geen enkele bood het gemak dat ik gewend was en bovendien heb ik het idee dat de berekeningen ook niet helemaal kloppen. Als dat wel zo was, was ik nu al kilo’s kwijt. Jammergenoeg is dat niet het geval. Daarnaast is het erg jammer dat er maar erg weinig programma’s zijn die in het NL’s zijn gemaakt. Dat zou het gebruik zo veel simpeler maken. Ik blijf nog maar even door zoeken.

  1. Christina -

   Ravi de vous avoir rencontré,depuis mon retour, je ne fait que feuilleter le super livre de chaussettes et caresser mes pe#tces&l8230;.Grâoe à votre stand et votre bonne humeur (et malgré le monde), « Mon AEF » était par-fai-te !Vince.15h51.net.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters