Top 5 beste e-mail apps voor Android

Het is dus belangrijk dat je Android telefoon een goede e-mail app heeft. In dit artikel bespreken we de top 5 beste e-mail apps voor Android.

5. Google Inbox

Google Inbox

Google Inbox is een e-mail app die automatisch je e-mails bundelt in verschillende groepen: reclame, sociaal, financieel, aankopen, forums, lage prioriteit en updates. Het automatisch bundelen van e-mails werkt verassend goed en zorgt ervoor dat je inbox opgeruimd oogt. Een andere functie die Inbox heeft, is de mogelijkheid om e-mailtjes te ‘snoozen’. De e-mail geeft dan een nieuwe notificatie zodra je op een bepaalde plek aankomt, of op een bepaald moment. Helaas missen we bij een geautomatiseerde e-mail apps vaak de mogelijkheid om zelf de controle te nemen. Dit is ook hier het geval.

4. Dropbox Mailbox

Dropbox Mailbox

Mailbox is een erg goede app die absoluut in de top 5 beste e-mail apps voor Android hoort. Standaard ziet de app er erg netjes en opgeruimd uit. Gelukkig heeft deze app ook nog een paar leuke trucjes voor wanneer je klaar bent met de simpele stijl van de app. De app geeft gebruikers de mogelijkheid om berichten terug te laten komen op een specifieke dag. Met de ‘uitgesteld’-functie heb je de mogelijkheid om meldingen van je e-mails te krijgen wanneer het tijd is om te werken. In het weekend en ’s nachts gaat je telefoon dan dus niet af.

3. Kale Interactive WeMail

Kale Interactive WeMail

WeMail is met zijn kaarten lay-out erg mooi. Doordat de kaarten erg groot zijn, kun je helaas maar een aantal mailtjes tegelijk zien in je inbox. De app heeft een paar erg handige features, zoals snelle toegang tot je contacten en de mogelijkheid om spraakmails te maken in de app. Een spraakmail is een e-mail met daarin een zelf-opgenomen audiobestand. Door veel animaties is deze app helaas minder snel bij gebruik met een low-end smartphone.

2. Microsoft Outlook

Microsoft Outlook

Outlook bleek in een eerdere test de beste e-mail app voor iOS te zijn. Bij Android scoort deze app helaas minder goed. Voornamelijk omdat de app een stuk langzamer is. Na het installeren stopte de app gelijk met werken, na één week gebruik blijven animaties nog steeds stotteren. Cloud-opslag en het gebruiken van de agenda in de app werkt erg goed. Voor het invoegen van bestanden vanuit Google Drive hoef je de Drive-app niet te openen: dit kan direct vanuit Outlook. Wanneer de app een update krijgt om de bugs weg te halen en de snelheid te verbeteren raden wij deze app zeker aan.

1. Gmail

Google Gmail

Dat een app van Google goed werkt op een besturingssysteem van Google, Android, was al te verwachten. Dat Gmail de concurrentie zo ver achter zou laten qua duidelijkheid, opties en snelheid hadden we alleen niet verwacht.

Gmail heeft om te beginnen al een widget voor op je thuisscherm. Ook heb je de mogelijkheid om meerdere e-mail adressen te gebruiken in de app zonder hiervoor extra te moeten betalen. De app oogt erg duidelijk en is snel te begrijpen.

Het enige punt van kritiek dat te bedenken is, is dat Google Drive integratie beter gemaakt kan worden. Het gaat hier immers om apps van Google. Maar al met al is Gmail de absolute topper van de top 5 beste e-mail apps voor Android.

tags:
  Google Arts and culture selfie

  Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

  PUBG

  Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

  Huawei P20 Pro notch

  Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

  Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

  Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

  Whatsapp chat

  Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

  Emoji apps iPhone

  Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters