Top 5 beste hardloop apps voor iOS en Android

Hardloop trackers zijn tegenwoordig niet meer nodig. In deze tekst benoemen we de top 5 beste hardloop apps voor Android en iOS.

Runtastic (Android en iOS)

Runtastic is een app die je kunt gebruiken voor meer dan alleen hardlopen, namelijk voor ongeveer alle sporten. Je kunt standaard kiezen uit drie workout types: zonder plan, workout met doel en trainingsplan. Voor extra types moet je de pro versie kopen van 4,99 euro. Naast het luisteren van je eigen muziek tijdens een workout kun je ook kiezen voor een Story run. In een Story run vertelt een voorlezer een motiverend verhaal. Helaas zijn deze verhalen alleen beschikbaar in het Duits en Engels. Ieder Story run verhaal duurt rond de 30 tot 40 minuten en kost 0,99 euro.

Runkeeper (Android en iOS)

Runkeeper is een app die gebruikmaakt van het gps signaal van je telefoon voor het bijhouden van hardloop-, fiets- en wandelafstanden. Voor het volledige gebruik van deze app moet je wel een account aanmaken. Je kunt populaire hardlooproutes downloaden, je workout-geschiedenis bekijken en je vooruitgang zien. Helaas reageert de app een beetje langzaam, op zowel iOS als Android.

Bij aanschaf van de volledige versie krijg je meer inzicht op je grafieken, trainingen en betere trainingsschema’s. Met een prijs van 9,99 euro per maand of 40 euro per jaar kost de premium versie wel aardig wat geld.

Personal Running Trainer (iOS)

Personal Running Trainer, ook wel afgekort als PRT, laat je trainen voor verschillende afstanden. Je kunt kiezen uit: 1 mijl (1.6 kilometer), 5 mijl (8 kilometer), 10 mijl (16 kilometer) of een halve marathon (21 kilometer). Wanneer je gaat trainen voor de halve marathon beslist de app zelf dat je ongeveer tien weken nodig hebt. Natuurlijk kun je ook op week vijf beginnen als je al in vorm bent. De app raadt het aan om 3 dagen per week hard te lopen. Ook vertelt de app wanneer je warm-up begint, wanneer het tijd is om het rustiger aan te doen en wanneer je klaar bent. Een afstand geeft de app niet, je kunt dus zelf kiezen hoeveel je loopt. Hoewel de app een coach heeft die tijdens het hardlopen vertelt hoe veel je gelopen hebt, werkt deze niet in het Nederlands.

Strava Running and Cycling (Android en iOS)

Naast dat dit een zeer goede route tracker is, is Strava ook een erg motiverende app. Strava past dus echt bij de top 5 beste hardloop-apps. De app zit vol met uitdagingen en vertelt je wat je bereikt hebt. Helaas ontbreekt de muziekintegratie in de app, maar gelukkig kun je muziek over deze hardloop app heendraaien. Voor het gebruik van deze app moet je wel een account aanmaken. Het abonnement van de volledige versie kost 5,99 euro per maand of 60 euro per maand. Dit is nodig wanneer je meer informatie wilt zien over je voortgang en tempo-analyse. Hiernaast kun je dan ook je actieve vrienden en trainingsvideo’s zien.

Pumatrac (Android en iOS)

Een goede hardloop-app hoeft niet moeilijk te zijn. De app Pumatrac heeft een ongelooflijk goede basis. Hij ziet er duidelijk uit en neemt zeer nauwkeurig je gelopen routes op.

Tijdens het lopen kun je kiezen om muziek te luisteren die op je telefoon staat. Spotify-integratie is een ander voordeel van deze app. Je moet alleen wel een Spotify Premium-abonnement hebben om hier gebruik van te maken.

De app probeert te analyseren op welke muziek, dagen en weertype je het best loopt. Met deze gegevens kun je voortaan een optimaal rondje lopen. Naast Android- en iOS-integratie werkt deze app ook met de Pebble smartwatch.

Aangezien de app gratis is, hebben we hier een echte aanrader voor iedereen. Al met al krijg je een nette app, die doet wat hij moet doen en je zelfs helpt met de kleinste details.

tags:

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
  Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

  Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

  LG G6

  Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

  Apple apparaten

  Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

  Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

  Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

  Samsung Galaxy S8 home knop

  Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters