Top 5 beste vertaal apps voor Android en iOS

Ben je scholier of zit je in het buitenland? Dan komt een vertaal-app vast van pas. In dit artikel bespreken we de vijf beste vertaal apps voor Android en iOS.

Google Translate (Android en iOS)

Google Translate is de populairste vertaalmachine. De vertaalmachine heeft meer dan 90 talen in haar database en is zelfs in staat om teksten van foto’s te vertalen. Deze functie werkt alleen met een select aantal talen. Ook heb je de functie om te praten met andere mensen door de app. Hierbij worden de zinnen van jou en je gesprekspartner naar elkaars taal vertaald.

Google Translate

Wanneer je de spelling van een woord niet weet, bestaat de mogelijkheid om het woord in te spreken. De app is duidelijk en oogt erg opgeruimd. Een exclusieve functie voor Android is een offline modus: een geselecteerd aantal talen wordt dan offline opgeslagen. Naast de app, is Google Translate ook beschikbaar op de computer. Beschikbaar op Android en iOS.

iTranslate (Android en iOS)

Evenals Google Translate bevat iTranslate ondersteuning voor meer dan 90 talen. De app oogt misschien nog simpeler dan Google Translate, maar bevat ook minder features. Voor het vertalen van langere zinnen en het reclamevrij maken van de app moet je de volledige versie kopen van 4,99 euro. Zonder de volledige versie ben je wel in staat om woorden in te spreken en vertaalde zinnen direct te delen via multimedia. Beschikbaar op Android en iOS.

iTranslate apps vertalen

Voice Translator (Android)

Voice Translator is een app die gebruikt kan worden bij het vertalen van gesprekken. Je kunt de app gebruiken wanneer je allebei een verschillende taal spreekt. De app vertaalt de zinnen van de vreemdeling en geeft je de mogelijkheid om iets terug te zeggen.

Als je iets terug zegt vertaalt de app je zin naar de taal van vreemdeling. Naast spreekinput is er ook een optie voor tekstinput. Alle gemaakte gesprekken worden opgeslagen en kunnen later teruggekeken worden. Beschikbaar op Android.

WayGo (Android en iOS)

Voor mensen die een vertaalmachine willen voor Chinees, Japans en Koreaans is WayGo een prima keuze. Aangezien je niet altijd in staat bent tekens duidelijk of correct over te nemen, is het maken van een foto soms veel simpeler, bij WayGo is dit mogelijk. Naast het gebruiken van foto’s die direct genomen zijn, bestaat ook de mogelijkheid om foto’s uit je fotogalerij te gebruiken.

WayGo Translator

Belangrijk is het om te weten dat deze app woorden vanuit de vreemde taal naar het Engels vertaalt, geen Nederlands. Met de gratis versie mag je maximaal 10 woorden per dag vertalen. De volledige versie voor één week is 1,99 euro, de versie die altijd geldig is kost 6,99 euro. Beschikbaar voor Android en iOS.

iHandy (iOS)

Hoewel iHandy niet erg schoon oogt, is de app wel erg simpel. In het bovenste tekstvlak schrijf je wat je wil vertalen, in de onderste verschijnt de vertaling. De mogelijkheid bestaat om social media-accounts aan deze app te verbinden. Zo kun je direct op Facebook of Twitter je vertaalde zinnen delen. De gratis versie van deze app bevat wel reclames.

In de betaalde versie van 1,99 euro heb je geen reclames en is er een stem om de uitspraak van je vertaling te laten horen. Ook krijg je de mogelijkheid om je telefoon scheef te houden om vervolgens meer tekst te kunnen lezen, en krijg je een lijstje met veel gebruikte zinnen en hun vertaling. Beschikbaar voor iOS.

tags:
  Google Arts and culture selfie

  Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

  PUBG

  Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

  Huawei P20 Pro notch

  Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

  Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

  Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

  Whatsapp chat

  Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

  Emoji apps iPhone

  Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters