Top 8: foto bewerken app ’s voor Android en iOS

Met de kerst in zicht is het belangrijk om mooie foto’s te maken. Iedereen ziet de hele familie weer en dit wil je uiteraard vastleggen. Toch heeft een bewerkte foto net iets meer flair en zo bewaar je mooie momenten op de juiste manier. Hieronder hebben wij de 8 beste foto bewerken app ‘s neergezet.

Snapseed

Snapseed is een foto-app die ontworpen is door Google. De app is erg gefocust op het materialistische Android-ontwerp. Je kunt foto’s openen vanuit je interne geheugen, maar ook vanaf je cloudopslag of je camera. Daarna heb je een heel scala aan opties om je foto mee op te maken. Snapseed is vooral gefocust op het corrigeren van kleine fouten als overbelichten of vlekken wegwerken. De app werkt erg goed en is gratis te downloaden in de Google Play Store en Apple App Store.

Instagram

Je verwacht het misschien niet, maar Instagram is naast een sociaal platform ook een hele goede fotobewerker. In de app kun je foto’s direct maken of laden vanuit je geheugen. Vervolgens kun je alles van de foto corrigeren: belichting, scherpte, contrast, noem maar op. Daarnaast kun je ook uit voorgeselecteerde filters kiezen die elk een ander effect over de foto heen leggen. Het mooie van Instagram is dat het al een sociaal medium is: je kunt je foto dus direct delen. De app is gratis verkrijgbaar in de Google Play Store en Apple App Store.

Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop staat al jaren bekend als de nummer één fotobewerker ter wereld. Sinds afgelopen jaar heeft Adobe ook een mobiele variant op de markt gebracht. De applicatie lijkt misschien niet op de pc-variant, maar biedt wel veel mogelijkheden. Je kunt foto’s importeren vanuit je camera of opslaggeheugen, maar omdat het een Adobe-programma is, kun je ook importeren vanuit de Creative Cloud. Als je een professional bent die het Adobe-pakket bezit, kun je dus ook gemaakte foto’s vanuit je Adobe Cloud halen. De app heeft meerdere categorieën waarmee je aan de slag kunt, waaronder rode ogen bewerken, filters toevoegen en de foto bijsnijden. Daarnaast kun je met Photoshop uiteraard ook de helderheid, contrast en schaduwen aanpassen. Vervolgens is er een ruime keuze aan exporteermogelijkheden. De app is verkrijgbaar in de Google Play Store en Apple App Store.

Google Foto’s

Google Foto’s is de standaard galerij-app voor Android-apparaten. De applicatie is gefocust op het bijhouden van al je foto’s in de Google Drive, maar de app heeft ook bewerkingsopties. Als je de app installeert, krijg je de optie om al je foto’s in je Google Drive op te slaan. Dit is erg handig als je meerdere apparaten gebruikt. Zo kun je de foto’s bijvoorbeeld ook op je tablet of pc openen. De bewerkingsopties zijn misschien niet erg uitgebreid, maar ze doen wat ze moeten doen. Daarnaast is een galerij-app met bewerkingsopties erg handig als je niet genoeg opslaggeheugen hebt voor een extra applicatie. Je kunt meerdere aspecten aanpassen, zoals de belichting, kleuren, scherpte en vignettering. Daarnaast heeft de app zoals vele apps een aantal standaardfilters klaarstaan om over je foto heen te leggen. Als laatste kun je foto’s ook bijsnijden en roteren. Als je klaar bent met bewerken wordt de foto opgeslagen in je Google Drive en vanuit daar kun je de foto delen via elke app die je wilt. Het opslaan van foto’s kost dus ook geen ruimte op je mobiel. De app is vaak al geïnstalleerd op Android-toestellen en is gratis te downloaden in de Apple App Store.

Aviary

Voor de mensen die een uitgebreide foto bewerken app zoeken is er Aviary. Deze app heeft alles wat andere foto bewerken app ‘s ook hebben. Je kunt je foto overal vandaan halen. Het kan vanuit de cloud of je interne geheugen, maar apps die foto’s bevatten zoals een achtergrond-app werken ook met Aviary. Als je je foto gekozen hebt is er een brede keuze aan opties. Je kunt de foto bewerken aan de hand van contrast, helderheid, enzovoort, maar het wordt pas echt leuk met de uitbreidingen. Aviary heeft een heleboel uitbreidingen online staan die je gratis kunt downloaden. Dit zijn onder andere filters, stickers, en kaders. Een nadeel hiervan is dat de app vrij veel ruimte in beslag neemt als je alle uitbreidingen download, maar het is aan de andere kant ook wel fijn dat Aviary de opties geeft. Aviary is gratis te downloaden voor iOS en Android.

Picsart

Picsart is één van de beste fotobewerkers in dit rijtje. En dat komt door de mogelijkheden van de app. Je kunt gewoon foto’s bewerken met filters en effecten, maar je kunt nog een hoop meer. Zo is er een optie om te tekenen in paint-vorm. Daarnaast kun je ook gif-bestanden importeren en exporteren en collages maken. Dat laatste is iets wat niet vaak voorkomt in een fotobewerkingsapplicatie. Je kiest meerdere foto’s en je plaatst ze in een frame op de manier zoals jij het wilt. Picsart is een van de beste fotobewerkers en je zult er een hoop plezier mee hebben. De app is gratis te downloaden op iOS en Android.

PIP Camera

Als je een fan bent van gekke effecten en op zoek bent naar een app die je foto’s bijzonder maakt, is PIP Camera echt iets voor jou. Je kunt een foto importeren vanuit je galerij of de camera. Daarna kies je een object waarin jouw foto wordt geplaatst, dit kan een glazen fles zijn of een filmrol. Daarna kun je er eventueel een filter overheen leggen en je foto is klaar. De app maakt jouw foto’s erg origineel en het plaatsen van de foto’s in de objecten werkt erg goed. PIP camera biedt ook de optie om collages te maken of om van jouw foto een tijdschrift cover te maken. Voor de creatieveling is er genoeg te beleven met deze app. PIP Camera is gratis te downloaden in de Google Play Store of Apple App Store.

Lidow

In de fotobewerker Lidow kun je net als alle andere apps uit deze lijst foto’s bewerken, alleen heeft de app één bijzondere functie en dat is de overlay van filters op bepaalde delen van een foto. Zo kun je bepalen of een filter over de hele foto heen gaat of alleen in de hoek van een foto. Verder bevat de app alles wat je in een fotobewerker zoekt. Kleurcorrectie, scherpte, contrast en nog veel meer. Een erg complete app en bovendien heeft de app een zeer makkelijke navigatie. Sommige applicaties hebben erg veel reclame door het scherm heen, maar dat is bij Lidow niet het geval. De app is gratis te downloaden op Android en iOS.

tags:
  Google Arts and culture selfie

  Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

  PUBG

  Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

  Huawei P20 Pro notch

  Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

  Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

  Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

  Whatsapp chat

  Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

  Emoji apps iPhone

  Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters