Top vijf weer-applicaties voor tijdens de zomer (Android editie)

De zomer is aangebroken en dit betekent dat veel mensen op vakantie zullen gaan. Maar dit betekent ook dat er velen zich zullen afvragen wat voor weer het gaat worden (op vakantie). Om je aan een antwoord te helpen op deze vraag, zijn we bij All About Phones op zoek gegaan naar de vijf beste weer-applicaties voor tijdens de zomer.

Looks en functionaliteit

Onze weereisen verschillen persoon tot persoon. Sommigen willen een applicatie waarin ze alles over het weer kunnen terugvinden gaande van vochtigheid tot waar de wolken zich bevinden. Terwijl anderen liever een eenvoudige applicatie hebben waarin een voor iedereen verstaanbare weersvoorspelling staat. Welk type jij ook bent, in deze lijst hebben we voor ieders wat wils.

Weer-applicaties

Google Play StoreIn de Google Play Store vind je honderden weer-applicaties. Vandaar dat we ook niet zeggen dat onderstaande applicaties de enige goede weer-applicaties zijn. We hebben gewoon gekeken naar wat volgens ons de interessantste opties zijn. Mocht je nu zelf een weer-applicatie gebruiken waarvan je denk: “Jongens, deze applicatie moeten jullie ook leren kennen”. Laat het ons dan weten in de reacties! Onderstaande applicaties zijn in een onwillekeurige volgorde geplaatst.

Google Now

Top vijf weer-applicaties voor tijdens de zomer (Android editie)Standaard is iedere Android-smartphone voorzien van Google, en hoewel dit geen specifieke weer-applicatie is, kun je er toch makkelijk het weerbericht mee opzoeken. Al wat je hoeft te doen is weer (of weather) intikken in de Google zoekbar op je startscherm, of in het Google Now scherm, en je krijgt een weeroverzicht te zien. Dit weeroverzicht is eenvoudig, voorzien van leuke animaties en vooral overzichtelijk. Lekker handig om dus vlug even te checken wat voor weer het gaat worden. Voor wie meer informatie wil, is er onderaan het overzicht een pijltje waarop je kunt drukken. Na op dit pijltje te drukken, krijg je een gedetailleerder overzicht met onder andere de vochtigheid, stand van de zon en nog veel meer.

Yahoo Weather

Top vijf weer-applicaties voor tijdens de zomer (Android editie)Een volgende, echte, applicatie is Yahoo Weather. Wat ons in deze applicatie zo aanspreekt is dat je heel erg veel details over het weer kunt terugvinden, zonder dat de applicatie onoverzichtelijk wordt. Eveneens wordt er in de applicatie gebruik gemaakt van foto’s die bij de huidige weersomstandigheden passen. Wanneer het regent, krijg je bijvoorbeeld een foto met regendruppels te zien. In de applicatie kun je tot 10 dagen vooruitblikken en vind je nog andere, handige weerinformatie zoals de UV index, vochtigheid en nog veel meer. Ook is er een map te vinden in de applicatie waarop je de wolken, temperatuur en wind kunt aflezen. Verder kun je kiezen om notificaties te krijgen met daarin meer informatie over het weer. De Yahoo Weather applicatie kun je dus een beetje vergelijken met het Zwitserse zakmes onder de weer-applicaties. Een minpuntje aan de applicatie is wel dat er sinds kort advertenties in vindbaar zijn.

1Weather

Top vijf weer-applicaties voor tijdens de zomer (Android editie)1Weather is een applicatie die qua looks niet zo verfijnd is, maar wel gewoon doet wat hij moet doen. In de applicatie kun je een overzicht krijgen met daarin de temperatuur, hoe ver je kunt zien, de vochtigheid en nog veel meer. Eveneens heb je meerdere ‘tabladen’ in de applicatie. Deze tabladen gaan van een overzicht met weersvoorspellingen voor de komende uren tot dagen tot een tabblad met daarin meer informatie over de stand van de zon en de maan. Ook kun je meldingen ontvangen met daarin weersinformatie. Mocht de standaard look van de applicatie je niet helemaal liggen, kun je altijd voor een ander thema kiezen. Dit thema kun dan je zelf nog een klein beetje aanpassen. In de applicatie krijg je ook handige weertips. Met 1Weather kun je dus niet alleen een weeroverzicht krijgen, de applicatie zal je ook wat bijleren over alles wat met het weer te maken heeft.

The Weather Channel

Top vijf weer-applicaties voor tijdens de zomer (Android editie)Je kunt The Weather Channel zien als de ‘godfather’ van de weer-applicaties. Want niet alleen hebben ze zelf een applicatie. Ze voorzien ook andere applicaties, waaronder de weer-applicatie in iOS, van weersinformatie. Een kleine speler kun je ze dus zeker niet noemen. Al neemt dit niet weg dat je bij deze applicatie wel zult inboeten op ontwerp en overzichtelijkheid in ruil voor meer informatie. In de applicatie vind je niet alleen informatie over het weer, je zult ook informatie vinden over allergieën en hoe de omstandigheden op de weg zijn. Verder vind je ook weer-gerelateerde nieuwsberichten terug. Al zijn het wel net deze berichten die ervoor zorgen dat de applicatie onoverzichtelijk wordt. De berichten lijken wel advertenties te zijn. Net zoals bij de andere weer-applicaties in deze lijst het geval is, kun je ook van the Weather Channel notifcaties ontvangen. Maar je kunt ook een do not disturb mode instellen om niet altijd gestoord te worden met informatie over het weer. Lekker handig!

Simple Weather

Top vijf weer-applicaties voor tijdens de zomer (Android editie)Zoals de naam al doet vermoeden, is Simple Weather hoofdzakelijk in het leven geroepen om mensen te voorzien van een overzichtelijke weer-applicatie. Maar overzicht betekent niet per se minder weersinformatie. In de applicatie vind je nog altijd de luchtvochtigheid, kans op regen, luchtdruk en meer terug. Het is alleen veel overzichtelijker weergegeven dan in de andere applicaties in deze lijst. Ook is het mogelijk om weer-notificaties te ontvangen van deze applicatie. Simple Weather zorgt er dus, zoals zijn naam zegt, voor dat je alle weersinformatie terugvindt in een mooi ontworpen en vooral overzichtelijke applicatie.

Sebastien zijn favoriet

Hoewel ik al jaren gebruik maak van de Yahoo Weather applicatie, moet ik toegeven dat Simple Weather mij toch iets meer ligt. De applicatie is in een material design-stijl ontworpen, wat ik wel mooi vind. Eveneens krijg je er alle weersinformatie in voorgeschoteld, maar dan veel overzichtelijkere dan in de meeste andere weer-applicaties het geval is. Mocht je dus op zoek zijn naar een goede weer-applicatie voor tijdens de zomer, dan zou ik je Simple Weather zeker aanraden (net zoals de andere 4 applicaties in deze lijst).

Fijne zomer

Al wat ons nu nog rest is jullie een fijne, droge en warme zomer toe te wensen. Je mag ook altijd in de reacties achterlaten wat jij van de hierboven genoemde weer-applicaties vindt.

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters