Een USB OTG, wat is dat?

Je hebt er waarschijnlijk nog nooit van gehoord, maar de USB kabel van jouw smartphone is waarschijnlijk een USB OTG. Als dit niet het geval is, kun je er een kopen op het internet. Dankzij de USB OTG is het mogelijk om een toetsenbord aan je smartphone aan te sluiten. Daarnaast kun je er nog veel meer handige dingen mee doen.

USB OTG

OTG betekent On The Go. Een USB OTG zorgt ervoor dat je jouw smartphone of tablet als USB host kunt gebruiken. Hierdoor kun je toetsenborden, USB sticks, webcams, muizen en game controllers aan je telefoon koppelen. Normaal koppel je jouw smartphone als opslagapparaat aan je computer, maar met de OTG kabel werkt het andersom: je kunt een opslagapparaat of andere USB-apparaten aan jouw Android telefoon koppelen. Een OTG kabel kun je al kopen vanaf €5,-.

usb-on-the-go-8580-w782Verbind je muis met je smartphone

Je loopt op straat en je laat je smartphone vallen, nu zit je met een probleem: je touchscreen doet het niet meer. Gelukkig is er een oplossing: je muis verbinden met je smartphone door middel van je USB OTG. Door je muis op je smartphone aan te sluiten, kun je nu alsnog gebruik maken van je smartphone.

Zo sluit je je game controller aansluiten op je smartphone

Gamers opgelet: je kunt je game controller aansluiten op je smartphone. Het slimste is om een Xbox 360 met bedrading aan te sluiten op je USB OTG kabel. Hierna kun je gelijk aan de slag. Veel game-plezier!

Muziek luisteren zonder data-verbruik

Heb je te weinig geheugen op je smartphone? Dan is deze tip zeker een aanrader: verbind je USB met je USB OTG kabel en luister gratis naar muziek. Het enige wat je hiervoor te doen is je gehele muziekcollectie op een USB-stick te zetten en deze vervolgens aan te sluiten op je USB OTG. Zo kun je  in de trein lekker muziek luisteren zonder mb’s te gebruiken.

Android en iOS

Er zijn USB OTG kabels te koop voor zowel Android als iOS. Let goed op het onderscheid bij het bestellen van een USB OTG. Daarnaast moet je ook goed kijken welke versie smartphone je hebt, want niet elke USB OTG kabel past op elke smartphone.

Op welke manier gebruik jij je USB OTG? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Pit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters