Zo verberg je bestanden, apps en foto’s op Android

Het is mogelijk dat je Android-apparaat gehackt wordt en dat iemand jouw identiteit steelt. Met als gevolg dat een vreemde gebruik maakt van jouw creditcardgegevens. Volg deze tips en verberg je bestanden op je smartphone of tablet. Deze tricks zijn ook handig om te voorkomen dat nieuwsgierige vrienden in jouw privé-foto’s gluren.

Verberg je bestanden

Voor het verbergen van je bestanden is er de app File Hide Expert. Met deze app kun je elk bestand op je mobiel verbergen en weer tevoorschijn halen. Download de app, klik op het folder icoontje in de hoek en stel een wachtwoord in voor de app: je bent klaar om je bestanden te verbergen. Als je je bestanden weer tevoorschijn wil halen hoef je alleen op ‘herstellen’ te klikken. Zolang je weet waar je bestanden staan opgeslagen, kun je ze weer tevoorschijn halen.

Verberg je foto’s

De app Keep Safe is perfect voor het verbergen van je foto’s. Keep Safe werkt als een digitale kluis, het enige wat je hoeft te doen is de applicatie te downloaden en een wachtwoord in te stellen. Zo kun je al je geheime foto’s in de app bewaren. Als je wilt kun je instellen dat al je foto’s op de Cloud worden opgeslagen, op deze manier ben je ze niet kwijt als je telefoon weg is of kapot gaat.

nova-launcher-verbergVerberg applicaties

Heb jij zoveel apps op je mobiel, waardoor je door de bomen het bos niet meer kunt zien? Dan is het een slim plan om onbelangrijke apps te verbergen. Een handige app hiervoor is Nova Launcher. Met deze app kun je kiezen welke apps je wel en niet wil zien op je mobiel. Installeer de app, klik op instellingen en selecteer apps verbergen. Hier kun je aanvinken welke apps je wel en niet wil zien. Een nadeel is dat je de Prime versie moet kopen van de app. Het is dus niet helemaal gratis.

Stock fix

Ook zonder het installeren van een aparte app kun jij je folders verbergen. Gebruik hiervoor Android File Manager. Met Android File Manager kun je mappen een andere naam geven. In principe verberg je de folders niet, maar geef je ze een andere naam. Hierdoor zijn je folders niet meer zichtbaar op je Android-apparaat, omdat Android ze niet kan vinden.

Ondanks deze handige tips zijn er altijd mensen die slim genoeg zijn deze wegen te omzeilen. Stel daarom een wachtwoord in op je Android-apparaat.

Heb jij nog een tip? Laat het weten in een reactie.

Bron: Android Authority

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters