Zo gebruik je WhatsApp op je Mac

Het is mogelijk om WhatsApp op je Mac te gebruiken, zodat je niet steeds je iPhone of een andere smartphone erbij hoeft te pakken. Wij leggen je uit hoe dat in zijn werk gaat.

WhatsApp: een groot succes

Met maar liefst meer dan een miljard gebruikers is WhatsApp een van de meest populaire chatdiensten. De app werd uitgebracht in 2010 en is sindsdien uitgegroeid tot een enorm succes, vooral na de bekende overname door Facebook. Het is dan ook moeilijk om je voor te stellen dat de oprichter van WhatsApp aanvankelijk vlak voor de lancering wilde stoppen omdat hij het niet voor elkaar kreeg om de app van de grond te krijgen. WhatsApp heeft er sinds de lancering van de chat-app een hoop nieuwe functies bij gekregen, inclusief de mogelijkheid om ook vanaf je Mac te chatten. Hartstikke handig, en wij leggen je precies uit hoe dat werkt.

Gebruik je Windows? Check dan ons artikel over het gebruiken van WhatsApp op je Windows pc.

WhatsApp WebWhatsApp web graphic

Sinds het begin van 2015 kun je WhatsApp ook binnen je browser gebruiken, bijvoorbeeld Chrome of Safari. Het gaat niet om een app of een programma, maar dus simpelweg een tabblad dat je binnen je browser open houdt. Dat kun je doen door naar web.whatsapp.com te gaan binnen je favoriete browser. Vrijwel elke grote browser wordt ondersteund, behalve Internet Explorer. Microsoft’s nieuwe Edge browser wordt daarentegen wel weer ondersteund. Als je voor de eerste keer op de webversie van WhatsApp komt dan krijg je een grote QR code te zien. Die code moet je scannen met je smartphone. Dat kun je doen door binnen WhatsApp op je smartphone het menu te openen, en te kiezen voor de optie ‘WhatsApp Web’. Vervolgens krijg je de optie om de code te scannen, waarna WhatsApp Web automatisch aan je smartphone wordt gekoppeld.

whatsapp-web
De inteface van WhatsApp Web

Je kunt op het moment van schrijven helaas nog niet bellen met WhatsApp Web. Voor de rest kun je wel gewoon afbeeldingen ontvangen en versturen, geluidsopnames maken en natuurlijk berichten versturen. Ook kun je sinds kort bestanden versturen en openen binnen je browser. Het is wel belangrijk om te beseffen dat WhatsApp niet je berichten opslaat op hun server, en WhatsApp Web dus steeds alle berichten van je smartphone af moet halen. Dat is gunstig voor je privacy, maar zorgt er wel voor dat als de internetverbinding op je smartphone even weg is dat je op je computer ook meteen niks meer kunt ontvangen of versturen.

WhatsApp Desktop Mac

Sinds kort bestaat er ook een versie van WhatsApp voor je desktop, een programma/app voor je computer dus. WhatsApp lanceerde in mei 2016 WhatsApp Desktop, voor de gebruikers die niet altijd hun browser open hebben staan of liever voor alles een los programma willen gebruiken. Als je bijvoorbeeld een spelletje aan het spelen bent en je browser gesloten is dan kun je met WhatsApp Desktop alsnog berichten ontvangen, terwijl WhatsApp Web dan niet meer werkt omdat al je tabbladen gesloten zijn.

WhatsApp desktop
De Interface van WhatsApp Desktop

De desktop versie van WhatsApp is technisch gezien gewoon een simpele browser waarin WhatsApp Web geopend wordt, dus qua interface en functies komen beide diensten vrijwel geheel overeen. Je kunt de desktop versie van WhatsApp downloaden via de officiële website. Voor het installeren heb je wel OS X-versie 10.9 of hoger nodig. Je kunt controleren welke OS X versie je hebt door linksboven op je bureaublad op het Apple Logo te kiezen en op ‘Over deze Mac’ te klikken.

Gebruik je Windows? Check dan ons artikel over het gebruiken van WhatsApp op je Windows pc.

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters