WhatsApp gebruiken als een professional

WhatsApp bevat een aantal innovatieve en handige features. In deze tekst vertellen we de top tien handigste functies van WhatsApp.

1. Verberg ‘laatst gezien’

WhatsApp screenshot

Standaard staat bij WhatsApp onder de gebruikersnaam het moment waarop je het laatst gezien bent. Als je wilt dat mensen niet in staat zijn jouw ‘laatst gezien’ te bekijken, dan kun je deze informatie gemakkelijk verbergen. Als jij de informatie bij jezelf verbergt, ben je niet meer in staat om de ‘laatst gezien’ van andere WhatsApp-gebruikers te bekijken.

Voor het verbergen ga je binnen WhatsApp naar het instellingenmenu. Klik daar op Account en dan op Privacy. Je vindt hier de knoppen Iedereen, Mijn contacten en Niemand. Door op een knop te drukken stel je in dat deze groep mensen jouw profielfoto, status en ‘laatst gezien’ kunnen zien.

2. Zie wanneer iemand jouw bericht heeft gelezen

WhatsApp screenshot

Deze functie werkt zowel in privé- als in groepsgesprekken en heeft als enige voorwaarde dat jij het bericht getypt hebt.

Wanneer alle personen in een chat jouw bericht hebben gelezen, verschijnen er twee blauwe vinkjes achter je bericht. Om te kijken wie jouw bericht gelezen heeft, houd je je vinger ingedrukt op het bericht. Bovenin het scherm verschijnt dan een extra keuzemenu. Klik hier op de ‘info’-knop. Als je hierop drukt zie je wie jouw bericht gelezen heeft. Op iOS kun je dit doen door een bericht van rechts naar links te vegen.

3. Gebruik de webversie van WhatsApp

WhatsApp screenshot

Sinds kort bestaat er ook een webversie van WhatsApp. Met de WhatsApp webversie ben je in staat om je chats op de computer te regelen. Deze functie is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar voor iOS, maar wel voor andere platforms.

De webversie vind je zelf op web.whatsapp.com. Op deze site vind je ook meer informatie. Wanneer je de webversie op de computer wilt gebruiken, is het belangrijk dat je deze link met de Chrome-browser op je computer opent. Op je smartphone ga je naar WhatsApp > menuknop > WhatsApp Web > scan de QR code in de webbrowser.

Voor het gebruiken van de WhatsApp webversie is het belangrijk dat je telefoon verbonden is met het internet. Al je chats moeten direct vanaf je telefoon worden geladen. ‘Verbind uw telefoon via wifi om minder data te verbruiken’, geeft WhatsApp als tip. De WhatsApp webversie is dus geen vervanger van je smartphone wanneer deze leeg is, aangezien je telefoon met het internet verbonden moet zijn. Zonder telefoon doet de webversie van WhatsApp het dus niet.

4. Stop met het laten zien van afbeeldingen in je cameragalerij

WhatsApp screenshot

Het is niet handig om alle afbeeldingen die via WhatsApp verstuurd worden direct in je cameragalerij te hebben staan, aangezien zij je telefoon vol en onoverzichtelijk maken.

Om dit uit te zetten bij iOS-apparaten, open WhatsApp. Volg dan de volgende handelingen: Instellingen > Chatinstellingen > schakel de knop ‘Bewaar ontv. Media’ uit.

Volg deze handelingen om te voorkomen dat alle WhatsApp-afbeeldingen op je smartphone bewaard blijven: Instellingen > chatinstellingen > Media auto-download.

5. Zet groepsgesprekken op stil

WhatsApp screenshot

Groepsgesprekken kunnen erg leuk zijn om tijd mee te verdrijven en direct de mening van veel mensen te horen. Helaas zijn ze wel zeer afleidend. Het stil kunnen zetten van specifieke groepsgesprekken is dus zeker geen overbodige luxe.

Voor het stilzetten op iOS apparaten, volg dan deze handelingen: open een groepsgesprek > druk op de naam van het groepsgesprek > stil. Als je op de knop stil drukt heb je de mogelijkheid om te kiezen uit: 8 uur, 1 week of 1 jaar.

Het stilzetten op Android is niet veel moeilijker, open een groep > tik op de menu knop > Dempen > kies voor welke tijdsduur je het gesprek wilt dempen.

6. Stuur privéberichten naar een groep mensen

WhatsApp screenshot

De kans bestaat dat je verschillende mensen individueel een berichtje wilt sturen. Het constant opzoeken van contacten en plakken van stukjes tekst is dan overbodig, aangezien WhatsApp voor deze taak een speciale functie heeft: de verzendlijst.

Op je Android-telefoon doe je dit als volgt: Menuknop > Nieuwe verzendlijst.

Bij je iPhone werkt dit nagenoeg hetzelfde, namelijk: Knop verzendlijst (links boven in scherm) > Nieuwe lijst.

7. Maak een snelkoppeling naar een specifieke chat

Veel mensen hebben een specifieke chat waar ze vaak naar toe gaan. Voor deze mensen bestaat de mogelijkheid om een snelkoppeling naar deze chat te maken. Deze tip werkt alleen voor Android. Open WhatsApp en doe dan het volgende: Chat ingedrukt houden > Snelkoppeling maken voor chat. Een icoontje voor je snelkoppeling zal verschijnen op je homescherm.

8. Hoe herstel ik verwijderde berichten van WhatsApp?

Iedere nacht maakt WhatsApp een back-up van je chatgeschiedenis. Je kunt een verwijderde chatsessie dus eenvoudig terughalen. Je verwijdert simpelweg WhatsApp en download het vervolgens opnieuw. Bij het proces van het set-uppen van WhatsApp krijg je de vraag of je je chatgeschiedenis wilt herstellen. Klik op herstellen. Je ontbrekende chats of berichten zijn nu weer terug.

9. Neem je chatgeschiedenis mee wanneer je wisselt van telefoon

Ga je een nieuwe telefoon en wil je je oude chatgeschiedenis meenemen? Dat kan? Maak een back-up met een Micro SD-kaart. Voorwaarde is dus wel dat beide smartphones een ingang voor de Micro SD-kaart hebben. Het maken van een back-up van je WhatsApp gesprekken doe je als volgt: Instellingen > Chatinstellingen > Back-up maken.

Plaats na het maken van de back-up de SD-kaart in de nieuwe telefoon. Klik na het installeren van WhatsApp op Herstel. Selecteer daarna de map waar de back-up is opgeslagen.

10. Vergrendel WhatsApp

WhatsApp screenshot

Deze onderstaande tip werkt niet op iOS, tenzij je je iPhone hebt ‘gejailbreakt’.

Voor mensen die niet willen dat anderen zomaar WhatsApp kunnen openen, bestaan er apps die ervoor zorgen dat WhatsApp vergrendeld wordt met een wachtwoord of een code. Een goede app voor Android is ’Messenger and Chat Lock’. Wanneer iemand een foute code invoert, wordt er met de voorcamera een foto gemaakt. Zo zie je direct wie geprobeerd heeft in te breken in je WhatsApp.

Op Windows Phone is de app ’WhatsApp Locker’ een aanrader. Voor BlackBerry bestaat ‘’Lock for Whats Messenger’’.

Nu je dit artikel gelezen hebt, ben je in staat WhatsApp te gebruiken als een professional. Je bespaart nu niet alleen tijd. Je bent ook in staat om verwijderde berichten terug te halen, de persoon te zien die je berichten leest en nog veel meer!

tags:
  Google Arts and culture selfie

  Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

  PUBG

  Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

  Huawei P20 Pro notch

  Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

  Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

  Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

  Whatsapp chat

  Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

  Emoji apps iPhone

  Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters