Handleiding: een WhatsApp-groep blokkeren

Iedereen die WhatsApp gebruikt heeft het waarschijnlijk weleens meegemaakt: ongewenste berichten. Als dat van een persoon komt is er een eenvoudige blokkeerfunctie, maar bij groepen is dat wat ingewikkelder. In dit artikel geven we antwoord op de vraag “Hoe moet ik een WhatsApp-groep blokkeren?”.

Spam rapporteren en groep verlaten

Het equivalent van de blokkeerfunctie voor groepen in WhatsApp is de optie ‘Spam rapporteren en groep verlaten’. In iedere groep met onbekenden waar je aan toegevoegd wordt is dat knopje te vinden. Hoewel die functie het probleem van een ongewenste groep op korte termijn oplost, voorkomt hij niet dat je opnieuw aan de groep toegevoegd kunt worden. Om dat voor elkaar te krijgen moet je de beheerders van de groep blokkeren.

Stap-voor-stap: een WhatsApp-groep blokkeren

WhatsApp-groep blokkeren
Stap 1: tik op de groepsnaam

Het eerste dat je moet doen om een WhatsApp-groep te blokkeren, is vaststellen wie de beheerders zijn. Dat kun je doen door op de groepsnaam te klikken, waarna je een overzicht van alle leden krijgt. Daar staat in het groen aangegeven wie de beheerders van de groep zijn. Vervolgens moet je al die beheerders blokkeren, zodat deze je niet meer kunnen toevoegen aan de groep.

Tik op de naam van de beheerder in het groepsoverzicht en tik vervolgens op het knopje ‘bericht aan ….’. Zodra je dat gedaan hebt kom je in een individueel chatscherm met deze persoon terecht. Bovenaan dat scherm is een knop aanwezig om de persoon te blokkeren. Zodra je hier op klikt vraagt WhatsApp om een bevestiging, die je kunt geven door op ‘ok’ te drukken.

Wanneer een groep meerdere beheerders heeft, moet je deze stappen voor iedere beheerder herhalen. Zodra je dat gedaan hebt kun je de de groep verlaten en verwijderen en kun je niet meer aan de groep toegevoegd worden.

Een WhatsApp-groep blokkeren is met het bovenstaande stappenplan zo gedaan. Mocht je toch nog vragen hebben over het blokkeren van een WhatsApp-groep, dan kun je terecht in de reacties onder dit artikel.

 

Bron header afbeelding: Indepenent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters