WhatsApp op BlackBerry installeren: zo doe je dat

De nieuwste BlackBerry toestellen draaien op Android, daar kun je gewoon via de Play Store WhatsApp op installeren. Op oudere modellen is het gelukkig ook nog mogelijk. Dit geldt alleen voor BlackBerry OS 7 in combinatie met een internetabonnement. Ben jij nog in het bezit van een BlackBerry? Volg dan deze tips voor het installeren van WhatsApp.

BlackBerry DTEK60 whatsapp op blackberryWhatsApp op BlackBerry installeren

Op 30 juni 2017 zal BlackBerry geen WhatsApp meer ondersteunen voor zijn toestellen die niet op Android draaien. Maar als jij op dit moment in het bezit bent van een BlackBerry, is het toch wel handig om deze app bij de hand te hebben. In principe is het heel simpel, maar je moet net weten hoe het moet.

App World

WhatsApp op BlackBerry kun je installeren via App World. Open hiervoor App World, ga naar de zoekbalk en typ in ‘WhatsApp’. Kies voor het eerste zoekresultaat, dit is de app met het groene WhatsApp icoontje. Klik vervolgens op ‘run’ en wacht tot de installatie is afgerond.

WhatsApp

De tweede stap die je moet ondernemen is het openen van WhatsApp, je telefoonnummer invoeren en verifieer deze via SMS of een belletje. Als je een paar minuten wacht ontvang je een SMS’je of een oproep waarin de verificatiecode wordt gedeeld. Typ vervolgens deze code in het balkje en je bent klaar.

BlackBerry Priv en de Blackberry DTEK 50

Sommige BlackBerrys maken gebruik van een Android besturingssysteem. WhatsApp installeren voor Android werkt bijna hetzelfde als voor OS. Open hiervoor de Playstore, zoek naar ‘WhatsApp’, kies voor de eerste app in de zoekfunctie en klik op installeren. Als de app gedownload is krijg je hiervan een notificatie. Ook nu moet je je telefoonnummer verifiëren: open hiervoor de app, vul je telefoonnummer in en kies voor SMS of oproep. Als je de code hebt ontvangen en ingevuld, kun je beginnen met het sturen van WhatsAppjes.

Heb jij wat gehad aan deze tips? Laat het in een reactie weten.

Bron: App download

BlackBerry KeyOne voorkant

BlackBerry KeyOne onthuld: vlaggenschip met fysiek toetsenbord lees verder

Pokémon Go

Geld blijft rollen: Pokémon Go verbreekt record lees verder

BlackBerry OS 10 gaat onzekere toekomst tegemoet lees verder

Tele2 gratis internet tijdens de zomer

Tele2 geeft gebruikers 100MB roaming gratis lees verder

'BlackBerry Dallas wordt goedkopere versie van Passport' lees verder

BlackBerry kondigt nieuwe ontslagronde aan lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters