Zo gebruik je nu al Apple Pay in Nederland

Apple Pay zorgt er voor dat je met je iPhone of Apple Watch kunt betalen in winkels, zonder dat er pasjes aan te pas komen. Hartstikke handig dus, Apple heeft Nederland tot nu toe helaas steevast overgeslagen. Apple is de dienst wel met medewerkers aan het testen in Amsterdam, maar voorlopig lijkt het door onder andere stroeve onderhandelingen met banken er maar niet van te gaan komen. Gelukkig hebben sommige Nederlanders alsnog een methode gevonden waarmee je gewoon Apple Pay in ons kikkerlandje kunt gebruiken, al thans, bij bepaalde winkelketens. We leggen het je uit hoe het werkt.

Voorbereiding

Laten we even beginnen met een waarschuwing: voor zover wij weten kleven er geen risico’s aan deze omweg, maar bij deze ben je gewaarschuwd. Om te beginnen hebben we een Brits Apple ID nodig, omdat we een app gaan gebruiken die alleen in Engeland is uitgebracht. Je kunt dat weggooi account met behulp van dit artikel binnen een aantal minuten aanmaken. Nu je een Brits Apple ID hebt is het mogelijk om dus apps uit de Engelse App Store te downloaden. De app die deze methode mogelijk maakt heet ‘Boon’. Boon is een prepaid creditcard die je toe kunt voegen aan je Apple Wallet, en ook nog eens Apple Pay ondersteunt. De creditcard is geheel digitaal.Apple Pay Boon

Installeer de app en volg de stappen waarmee je registreert. Schrik niet als er om een telefoonnummer wordt gevraagd, want je kunt gewoon je Nederlandse mobiele nummer gebruiken. Na de registratie voltooid te hebben ontvang je al snel een sms met daarin een code waarmee je de app kunt activeren. De voorbereiding is nu alvast klaar, nu is het tijd om Apple Pay te activeren! Let wel op: na deze stappen gevolgd te hebben zal je niet in elke winkel kunnen betalen. Onderaan dit artikel vind je een lijstje met winkels waar het wel of juist niet werkt.

Apple Pay activeren

Om Apple Pay te activeren moet je eerst de regio-instellingen op je iPhone aanpassen naar het Verenigd Koninkrijk. Dat doe je door naar je instellingen te gaan, en dan vind je onder Algemeen Taal en Regio. Maak je geen zorgen over andere apps en processen op je iPhone, want we gaan de regio zo direct weer terugzetten naar Nederland. Open als je dat gedaan hebt opnieuw de app die we net geïnstalleerd hebben, en kies in het hoofdmenu voor ‘Add to Apple Wallet’.  Doorloop vervolgens de stappen, en verander je regio-instellingen weer terug naar Nederland.

Als het goed is heb je nu Apple Pay geactiveerd! Je kunt het controlen door even je iPhone te locken en vervolgens twee keer heel snel op je homeknop te drukken. Als het activeren van Apple Pay gelukt is dan zul je nu de Boon-kaart zien verschijnen. Oftewel: je bent klaar om met Apple Pay te betalen! Er staat zelfs al 5 pond op je account, waarmee je in Nederland gewoon kunt betalen. In de volgende stap leggen we je uit hoe je er meer geld op kunt zetten.

Geld toevoegen

De kaart die je hebt is dus een prepaid creditcard, waarop 5 pond als gratis starttegoed staat. Helaas is het toevoegen van meer geld relatief nadelig, al helemaal op de lange termijn. Je betaalt namelijk 1.25% over elke transactie omdat je betaling in het buitenland is gedaan, en na een jaar moet je 99 pence per maand gaan betalen. Als je dat geen probleem vindt en je meer geld toe wil voegen, dan druk je op het plus-teken in het hoofdmenu van de app. Nu kun je geld toevoegen aan je account, maar helaas moet je daarvoor wel een adres uit het Verenigd Koninkrijk nodig. Je kunt het adres invullen van bepaalde bedrijven die pakketjes doorsturen of een adres van familieleden, maar dat alles is op eigen risico. Na het invullen van je adres kun je gewoon geld toevoegen met je Nederlandse creditcard!

Winkels waar het werkt

Nederlanders die deze stappen al gevolgd hebben hadden succes bij de volgende winkels:

 • Starbucks
 • Selecte vestigingen Albert Heijn
 • Parkeerautomaten
 • Lidl
 • HEMA
 • Jumbo (deelnemende filialen)
 • Smullers

Er zijn waarschijnlijk nog talloze winkels waar het ook werkt, dus laat het weten als het je lukt!

Bron: Bas van der Ploeg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. rik -

  Ik heb alles aangemaakt geld er op staan regio en acounds staan op frankrijk maar het werkt nog steeds niet kan iemand mij helpen.. iPhone geeft aan: Je kaartverstrekker ondersteund deze kaart nog niet.

  Wat doe ik fout

 2. Michel -

  Ik heb een account aangemaakt, geld erop gezet en dit is ook allemaal zichtbaar. Alleen ik ben net bij de Kruidvat geweest, de Hema, Mac donalds (zowel drive als binnen) en de Lidl, maar overal zegt hij ‘technische fout’ .

  Geen idee of dit nu komt omdat deze apparaten dan nog niet beschikbaar zijn of dat ik iets verkeerd heb ingesteld?

  Boon geeft in elk geval aan dat er gewoon 20 euro op mijn account staat?

 3. Nick -

  Ik heb net een account aangemaakt, maar deze had geen startbedrag van 5 pond.
  Nu wilde ik meteen geld toevoegen, maar dit lukte helaas niet.
  Voor het opladen met creditcard kwam het internetbankieren niet volledig in beeld waardoor ik een deel van de pagina miste,
  en voor het opladen via een overboeking moest ik een IBAN nummer hebben. via een tool het rekeningnummer ongezet naar IBAN, maar kreeg de melding dat dit geen gelding nummer was.

 4. Marciemarc -

  Ik betaal vrijwel overal waar buitenlandse creditcards geaccepteerd worden, en een contactloos betaalterminal staat. Hierbij een aantal voorbeelden:
  Pathe Bioscoop
  Lidl België
  Aldo België
  Quick België
  McDonalds Nederland (alleen als er een nieuwe betaalterminal staat met contactloos betalen, soms wel in de McDrive, maar niet aan de balie)
  Q-Park Nederland (Maastricht bijvoorbeeld)(zelfs voor contactloos binnenrijden en uitrijden, dus geen kaartje meer nodig)
  Kickstarter (webfunctie ApplePay via de app)
  De Lieteberg Zutendaal
  Q-Park Brussel
  Burger King Spanje

  Dit is mijn lijstje waar ik steeds met succes heb kunnen betalen

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Samsung Galaxy Note 8 camera

Met deze vijf smartphones maak je de mooiste foto’s lees verder

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters