Zo gebruik je nu al Apple Pay in Nederland

Apple Pay zorgt er voor dat je met je iPhone of Apple Watch kunt betalen in winkels, zonder dat er pasjes aan te pas komen. Hartstikke handig dus, Apple heeft Nederland tot nu toe helaas steevast overgeslagen. Apple is de dienst wel met medewerkers aan het testen in Amsterdam, maar voorlopig lijkt het door onder andere stroeve onderhandelingen met banken er maar niet van te gaan komen. Gelukkig hebben sommige Nederlanders alsnog een methode gevonden waarmee je gewoon Apple Pay in ons kikkerlandje kunt gebruiken, al thans, bij bepaalde winkelketens. We leggen het je uit hoe het werkt.

Voorbereiding

Laten we even beginnen met een waarschuwing: voor zover wij weten kleven er geen risico’s aan deze omweg, maar bij deze ben je gewaarschuwd. Om te beginnen hebben we een Brits Apple ID nodig, omdat we een app gaan gebruiken die alleen in Engeland is uitgebracht. Je kunt dat weggooi account met behulp van dit artikel binnen een aantal minuten aanmaken. Nu je een Brits Apple ID hebt is het mogelijk om dus apps uit de Engelse App Store te downloaden. De app die deze methode mogelijk maakt heet ‘Boon’. Boon is een prepaid creditcard die je toe kunt voegen aan je Apple Wallet, en ook nog eens Apple Pay ondersteunt. De creditcard is geheel digitaal.Apple Pay Boon

Installeer de app en volg de stappen waarmee je registreert. Schrik niet als er om een telefoonnummer wordt gevraagd, want je kunt gewoon je Nederlandse mobiele nummer gebruiken. Na de registratie voltooid te hebben ontvang je al snel een sms met daarin een code waarmee je de app kunt activeren. De voorbereiding is nu alvast klaar, nu is het tijd om Apple Pay te activeren! Let wel op: na deze stappen gevolgd te hebben zal je niet in elke winkel kunnen betalen. Onderaan dit artikel vind je een lijstje met winkels waar het wel of juist niet werkt.

Apple Pay activeren

Om Apple Pay te activeren moet je eerst de regio-instellingen op je iPhone aanpassen naar het Verenigd Koninkrijk. Dat doe je door naar je instellingen te gaan, en dan vind je onder Algemeen Taal en Regio. Maak je geen zorgen over andere apps en processen op je iPhone, want we gaan de regio zo direct weer terugzetten naar Nederland. Open als je dat gedaan hebt opnieuw de app die we net geïnstalleerd hebben, en kies in het hoofdmenu voor ‘Add to Apple Wallet’.  Doorloop vervolgens de stappen, en verander je regio-instellingen weer terug naar Nederland.

Als het goed is heb je nu Apple Pay geactiveerd! Je kunt het controlen door even je iPhone te locken en vervolgens twee keer heel snel op je homeknop te drukken. Als het activeren van Apple Pay gelukt is dan zul je nu de Boon-kaart zien verschijnen. Oftewel: je bent klaar om met Apple Pay te betalen! Er staat zelfs al 5 pond op je account, waarmee je in Nederland gewoon kunt betalen. In de volgende stap leggen we je uit hoe je er meer geld op kunt zetten.

Geld toevoegen

De kaart die je hebt is dus een prepaid creditcard, waarop 5 pond als gratis starttegoed staat. Helaas is het toevoegen van meer geld relatief nadelig, al helemaal op de lange termijn. Je betaalt namelijk 1.25% over elke transactie omdat je betaling in het buitenland is gedaan, en na een jaar moet je 99 pence per maand gaan betalen. Als je dat geen probleem vindt en je meer geld toe wil voegen, dan druk je op het plus-teken in het hoofdmenu van de app. Nu kun je geld toevoegen aan je account, maar helaas moet je daarvoor wel een adres uit het Verenigd Koninkrijk nodig. Je kunt het adres invullen van bepaalde bedrijven die pakketjes doorsturen of een adres van familieleden, maar dat alles is op eigen risico. Na het invullen van je adres kun je gewoon geld toevoegen met je Nederlandse creditcard!

Winkels waar het werkt

Nederlanders die deze stappen al gevolgd hebben hadden succes bij de volgende winkels:

  • Starbucks
  • Selecte vestigingen Albert Heijn
  • Parkeerautomaten
  • Lidl
  • HEMA
  • Jumbo (deelnemende filialen)
  • Smullers

Er zijn waarschijnlijk nog talloze winkels waar het ook werkt, dus laat het weten als het je lukt!

Bron: Bas van der Ploeg

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters