Zo gebruik je WhatsApp op je computer

We leggen je uit hoe je vanaf je computer met WhatsApp kunt chatten, zodat je niet elke keer je smartphone erbij hoeft te pakken.

WhatsApp

WhatsApp is al sinds de lancering in 2010 ontzettend populair, vooral in Europa. Met meer dan een miljard gebruikers en een grote overname door Facebook kun je WhatsApp gerust een groot succes noemen, en dat terwijl de oprichter er in 2009 bijna mee wilde stoppen omdat het maar niet wilde lukken om zijn app van de grond te krijgen. Nu zijn we zes jaar verder, en heeft de app er een hele hoop nieuwe functies bij gekregen, van het versturen tot bestanden en het bellen met je contacten tot het chatten vanaf je computer. Maar hoe werkt dat chatten van je computer nou eigenlijk?

WhatsApp op je computer

Het chatten via je mobiel met WhatsApp werkt natuurlijk uitstekend, maar het heeft ook zo zijn nadelen. Zo kan het vermoeiend zijn om met zo’n klein toetsenbord zulke grote lappen tekst te schrijven en is het vervelend om steeds te moeten switchen tussen bijvoorbeeld je computer en je smartphone omdat je weer een nieuw berichtje binnen hebt gekregen. Gelukkig is het mogelijk om gewoon via je computer berichten te lezen en te versturen, met behulp van WhatsApp Web of WhatsApp voor je desktop.

WhatsApp Web

Begin 2015 kondigde WhatsApp een web client voor de chat-app aan, genaamd WhatsApp Web. WhatsApp Web kan zoals de naam al doet vermoeden gebruikt worden in je browser. Alle grote browsers worden ondersteund, behalve Internet Explorer. Je kunt WhatsApp Web openen door in je browser naar web.whatsapp.com te gaan. Vervolgens krijg je een QR code in beeld die je met je smartphone moet scannen. Dat kun je doen door binnen de WhatsApp app op je smartphone het menu te openen, waar je een knopje genaamd ‘WhatsApp Web’ zult vinden. Na het scannen van de QR code is WhatsApp Web automatisch aan je smartphone gekoppeld en kun je beginnen met chatten.

whatsapp-web
De inteface van WhatsApp Web

Het is op het moment van schrijven nog niet mogelijk om met WhatsApp Web te bellen, maar voor de rest vind je alle bekende functies van WhatsApp in de web client terug. Het is belangrijk om te weten dat de web client van WhatsApp enkel de chats van je smartphone spiegelt. Oftewel: je doet alles nog steeds via je smartphone en dus niet via de servers van WhatsApp. Dat betekent dus dat je berichten niet bewaard hoeven worden op de servers van WhatsApp, waarmee je privacy dus beschermd wordt. Het nadeel van deze methode is dus wel dat je smartphone constant met het internet verbonden moet blijven als je WhatsApp Web wil gebruiken, omdat de web client anders je berichten niet meer kan laden of versturen.

WhatsApp Desktop

WhatsApp heeft in mei 2016 ook een desktop versie van de chatdienst aangekondigd, een app voor je computer. Het is een interessante keuze voor mensen die liever een los programma gebruiken in plaats van een tabblad binnen hun browser, of als je bijvoorbeeld niet altijd je browser open hebt staan terwijl je op je computer bezig bent. De desktop versie van WhatsApp is eigenlijk vrijwel identiek aan WhatsApp Web en heeft ook dezelfde functies.

computer
De Interface van WhatsApp Desktop

Dat is eigenlijk ook vrij logisch, want ‘stiekem’ is de desktop client van WhatsApp gewoon een losse browser waarin automatisch en enkel WhatsApp Web geopend wordt. Ook voor de desktop versie geldt dus dat je mobiel altijd met het internet verbonden moet blijven. Je kunt de desktop client van WhatsApp downloaden via de officiële website. Je Windows computer moet wel Windows 8 of nieuwer draaien, al hebben sommige gebruikers laten weten dat de app ook gewoon op Windows 7 werkt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Samsung Galaxy S8 verbeterpunten voor Galaxy S9

Deze 5 dingen moet Samsung verbeteren bij de Galaxy S9 lees verder

LG G6

Deze vijf dingen willen we bij de LG G7 zien lees verder

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters