iOS 10.3: zo kun je appicoontjes zelf aanpassen

Nu dat de iOS 10.3 is uitgerold kunnen gebruikers appicoontjes zelf aanpassen. Er zijn al een aantal apps die deze functie aanbieden. We leggen in dit artikel uit hoe je die icoontjes een eigen draai geeft.

De eerste apps die aangepast kunnen worden zijn sportapps MLB.com At Bat en NHL. De appicoontjes op het beginscherm kunnen gepersonaliseerd worden door uit je favoriete team te kiezen. Het kan via de instellingen van de apps worden aangepast. Om de appicoontjes te veranderen moeten de toestellen wel geüpdatet zijn met iOS 10.3.

Appicoontjes zelf aanpassen in MLB.com At Bat- en NHL-app

Wanneer je de MLB.com At Bat-app download krijg je een melding te zien waarin staat dat je de app-logo kan veranderen. Door op de logo van het team die er staat te klikken verandert het appicoon. Als je de NHL-app net pas download krijg je deze melding niet te zien.

Heb jij het appicoon van de MLB At Bat-app nog niet veranderd? Of wil je het appicoon van de NHL-app veranderen? Beide appicoons kunnen op dezelfde manier aangepast worden. Zo doe je dat handmatig:

 1. Open de MLB.com At Bat- of NHL-app.
 2. Tik op ‘More’.
 3. Druk op ‘Settings’.
 4. Tik op ‘Set Home Screen Icon’.
 5. Je krijgt nu een lijst van alle favoriete en overige teams te zien. Klik op een van de teams om het appicoon aan te passen.
 6. Druk op ‘OK’.

Als je naar het beginscherm van je telefoon gaat zie je de logo van het gekozen team. Het appicoon kan altijd veranderd worden. De naam van de app zal wel altijd hetzelfde blijven. Hier kan de MLB.com At Bat-app gedownload worden en hier de NHL-app.

De nieuwe functie in iOS 10.3

Alle app-ontwikkelaars kunnen de nieuwe functie in hun systeem bieden. De appicoontjes blijven wel statisch. Ze zullen dus niet dynamisch worden, zoals bij de klok- en agenda-app. Voor nu zijn dit de enige apps waarvan de logo veranderd kan worden. We zullen dus moeten afwachten totdat de functie naar andere apps uitrolt. Laat ons in de comments weten of je wat aan deze tips hebt gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. M -

  Niet rot bedoelt, maar het zal mij een zorg zijn hoe het icoontje er uit ziet. Het gaat toch om de werking van een app? Bij mij wel tenminste.

 2. M -

  Niet rot bedoelt, maar het zal mij een zorg zijn hoe hetnicoontje we uit ziet. Het gaat toch om de werkingvan een app? Bij mij wel tenminste.

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters