iOS 10.3: zo kun je appicoontjes zelf aanpassen

Nu dat de iOS 10.3 is uitgerold kunnen gebruikers appicoontjes zelf aanpassen. Er zijn al een aantal apps die deze functie aanbieden. We leggen in dit artikel uit hoe je die icoontjes een eigen draai geeft.

De eerste apps die aangepast kunnen worden zijn sportapps MLB.com At Bat en NHL. De appicoontjes op het beginscherm kunnen gepersonaliseerd worden door uit je favoriete team te kiezen. Het kan via de instellingen van de apps worden aangepast. Om de appicoontjes te veranderen moeten de toestellen wel geüpdatet zijn met iOS 10.3.

Appicoontjes zelf aanpassen in MLB.com At Bat- en NHL-app

Wanneer je de MLB.com At Bat-app download krijg je een melding te zien waarin staat dat je de app-logo kan veranderen. Door op de logo van het team die er staat te klikken verandert het appicoon. Als je de NHL-app net pas download krijg je deze melding niet te zien.

Heb jij het appicoon van de MLB At Bat-app nog niet veranderd? Of wil je het appicoon van de NHL-app veranderen? Beide appicoons kunnen op dezelfde manier aangepast worden. Zo doe je dat handmatig:

 1. Open de MLB.com At Bat- of NHL-app.
 2. Tik op ‘More’.
 3. Druk op ‘Settings’.
 4. Tik op ‘Set Home Screen Icon’.
 5. Je krijgt nu een lijst van alle favoriete en overige teams te zien. Klik op een van de teams om het appicoon aan te passen.
 6. Druk op ‘OK’.

Als je naar het beginscherm van je telefoon gaat zie je de logo van het gekozen team. Het appicoon kan altijd veranderd worden. De naam van de app zal wel altijd hetzelfde blijven. Hier kan de MLB.com At Bat-app gedownload worden en hier de NHL-app.

De nieuwe functie in iOS 10.3

Alle app-ontwikkelaars kunnen de nieuwe functie in hun systeem bieden. De appicoontjes blijven wel statisch. Ze zullen dus niet dynamisch worden, zoals bij de klok- en agenda-app. Voor nu zijn dit de enige apps waarvan de logo veranderd kan worden. We zullen dus moeten afwachten totdat de functie naar andere apps uitrolt. Laat ons in de comments weten of je wat aan deze tips hebt gehad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. M -

  Niet rot bedoelt, maar het zal mij een zorg zijn hoe het icoontje er uit ziet. Het gaat toch om de werking van een app? Bij mij wel tenminste.

 2. M -

  Niet rot bedoelt, maar het zal mij een zorg zijn hoe hetnicoontje we uit ziet. Het gaat toch om de werkingvan een app? Bij mij wel tenminste.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters