Zo kun je splitscreen-multitasken in Android N

Hoewel het al mogelijk is op sommige Android-smartphones, is splitscreen-multitasken pas standaard ingebouwd in Android vanaf Android N. Hoe je deze nieuwe functie kunt gebruiken, leggen we je hier uit.

Android N

Naar jaarlijkse gewoonte heeft Google tijdens zijn I/O ons een voorproefje gegeven van wat ons (waarschijnlijk) deze herfst te wachten staat. Maar iets minder gewoonlijk is dat we eigenlijk al een aantal maanden voor Google I/O konden kennismaken met de nieuwe versie van Android. Een bepaalde site had het embargo dat op Android N stond gebroken, wat ertoe heeft geleid dat Google de test-images van Android N eerder online zette.

In tegenstelling tot twee jaar geleden brengt Android N niet heel erg veel visuele veranderingen met zich mee. Google heeft net zoals vorig jaar vooral de focus gelegd op de software achter de schermen beter te maken. En dit willen ze doen door zowel nieuwe functies toe te voegen als al eerder aangekondigde functies te verbeter. Zo zal het in Android N bijvoorbeeld makkelijker worden om op notificaties te reageren, en kun je nu ook de snelkoppelingen in het notificatiecentrum zelf rangschikken. Eén van de belangrijkste nieuwe functies is natuurlijk de mogelijkheid om in splitscreen te kunnen multitasken.

Splitscreen-multitasken in Android NGoogle Nexus 6P by Huawei splitscreen-multitasken

Vanaf Android N zal je de mogelijkheid krijgen om zowel op tablets als smartphones twee applicaties tegelijk te gebruiken. Dit betekent dus ook dat je als eigenaar van een Pixel C veel productiever te werk zal kunnen gaan. Het missen van de mogelijkheid om twee applicaties naast elkaar te gebruiken was zelfs een van de grootste minpunten van het toestel. En ook op grote smartphones zoals de Google Nexus 6P by Huawei is het een welgekomen toevoeging.

Hoe

Beginnen met splitscreen-multitasken is helemaal niet moeilijk, maar je moet wel een aantal stappen doorlopen. Er zijn eveneens twee manieren waarop je kunt beginnen met multitasken.

Het begin is bij de eerste en tweede manier hetzelfde. Allereerst moet je ervoor zorgen dat de applicaties waarmee je wilt multitasken reeds geopend zijn, en je ze dus kunt vinden in het multitask-venster. Bij de eerste manier open je hierna dan een van de applicaties. Na dit te doen houd je de multitask knop (het vierkantje) ingedrukt tot de applicatie waarin je bent gehalveerd is, en je het multitask-venster eronder ziet verschijnen. Druk vervolgens op de applicatie die je wil openen en dan ben je klaar om te gaan.

Eveneens kun je ook gewoon het multitask-venster openen en daarna één van de twee applicaties die je wil gebruiken vasthouden en naar boven slepen. Vervolgens kun je dan net zoals bij de eerste manier je tweede applicatie kiezen uit het multitask-venster.

Niet alle applicaties werken

Omdat Android N nog niet officieel beschikbaar is voor de dagelijkse gebruiker, zijn er nog niet veel applicaties die optimaal zullen werken in splitscreen-modus. Vandaar dat het wel eens kan gebeuren dat de applicaties die je in splitscreen gebruikt random sluiten, en soms kan het zelfs gebeuren dat je toestel herstart wegens een fout. Maar ja, dat heb je nu eenmaal met nog niet officiële software. Zelf heb ik nog niet veel last gehad van problemen tijdens het multitasken, maar ik wil jullie gewoon even waarschuwen dat het kan gebeuren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters