Zo speel je Pokémon Go nu op Android en iOS

Pokémon Go is zojuist verschenen in bepaalde landen. Hoe je Pokémon Go nu al in Nederland en België op je Android-toestel kunt installeren, vertellen we je hier.

Bepaalde landen

Op het moment van schrijven is Pokémon Go beschikbaar in slechts een aantal landen waaronder Nieuw-Zeeland en Australië. België en Nederland behoren dus nog niet tot deze lijst. Je zal Pokémon Go op zowel Android als iOS kunnen spelen, en hoe je dit nu al doet vertellen we je in dit artikel.

Installeer op iOS

Pokémon Go iOS app storeVoor de installatie van Pokémon Go op iOS zul je iets meer moeite moeten doen dan wanneer je de applicatie op je Android-smartphone installeert. Om de applicatie op je iPhone te krijgen, zul je een Australische iOS-account moeten aanmaken. Hierna moet je met deze account inloggen in de app-store op je iPhone, en daarna kun je de applicatie via de Australische app-store op je iPhone installeren. Hoewel dit niet klinkt als veel werk, is het dit door het moeten aanmaken van een nieuwe Apple-ID toch wel. Maar omdat Apple het onmogelijk maakt om een applicatie-bestand dat je online hebt gedownload te installeren, is dit de enige optie.

Installeer op Android

Het installatie-proces op Android is iets makkelijker. Het eerste wat je moet doen is het Pokémon Go apk-bestand via deze link downloaden.

Pokémon Go Android installerenVervolgens ga je naar de instellingen op je smartphone. Eenmaal in de instellingen kies je voor beveiliging, en daar veeg je naar beneden tot je onbekende bronnen ziet staan. Deze optie zet je aan.

Hierna open je het apk-bestand en kies je voor installeren. Je zult ook op accepteren moeten drukken aangezien de applicatie van het internet gedownload is, en Google je door deze extra meldingen wil beschermen tegen applicaties met een virus.

Als de applicatie geïnstalleerd is kies je voor openen, en dan kun je beginnen spelen.

Account aanmaken

Pokémon Go maak account aanOm Pokémon Go te kunnen spelen zul je een account moeten aanmaken. Dit is nodig om al je gegevens bij te houden, maar ook om andere spelers te laten zien we je bent. Na het aanmaken van de account zal de applicatie je proberen in te loggen op een van de servers waarna je een korte rondleiding/introductie krijgt. Eveneens krijg je de kans om je eigen trainer te maken (een beetje zoals op de Wii maar dan met minder mogelijkheden).

Even geduld

Pokémon Go servers overbelastHet is ons (op het moment van schrijven) nog niet gelukt om Pokémon Go te kunnen spelen doordat de servers van het spel overbelast zijn. Dit komt doordat er heel veel mensen tegelijk het nieuwe Pokémon spel willen spelen, en de servers de drukte niet aankunnen. We raden je dus aan even te wachten met Pokémon Go te spelen. De drukte zal geleidelijk aan verminderen, waardoor de servers niet meer overbelast zullen zijn.

Ondersteunde toestellen

Je kunt Pokémon Go installeren op iedere Android-smartphone die op Android 4.4 tot Android 6.0.1 loopt. De applicatie werkt ook op toestellen die op Android 7.0 Nougat draaien. Heb je een eerdere versie van Android draaien dan werkt ie niet. Als je een iPhone hebt moet je een iPhone 5 hebben (of nieuwer) die op iOS 8.0 of hoger draait. iOS-toestellen met een jailbreak worden eveneens niet ondersteund.

Veel speelplezier gewenst!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters