Zo unlock je je iOS 10-apparaat zonder op de homeknop te drukken

ontgrendelen-zonder-drukkenBij veel mensen levert iOS 10 in ieder geval al één ergernis op: het ontgrendelen van je apparaat. Bij iOS 9 hoefde je alleen je vinger op de homeknop te leggen om toegang te krijgen tot je iPhone of iPad. Met iOS 10 moet je echter eerst de knop indrukken en dan kan je pas je vinger op de scanner leggen. Om te voorkomen dat jij je straks ook doodergert aan dit nieuwe systeem, leggen wij hier uit hoe je je apparaat à la iOS 9 kan ontgrendelen.

Via het menu ‘Toegankelijkheid’ is het eenvoudig aan te passen

Het proces is gelukkig vrij simpel, dus je ruilt de ene ergernis niet in voor de andere. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen en dan naar ‘Algemeen’. Klik vervolgens op ‘Toegankelijkheid’. Daar zie je als het goed is de optie ‘Thuisknop’ staan. Als je in dat menu bent, zie je de optie ‘Plaats vinger om te openen’. Zet deze aan en voilà. De irritatie behoort nu als het goed is tot het verleden en je kunt je apparaat weer gewoon op de ‘klassieke’ manier ontgrendelen.

Andere veranderingen in iOS 10

Naast het nieuwe ontgrendelsysteem heeft Apple nog een aantal andere veranderingen in iOS 10 doorgevoerd. Zo is het vanaf nu mogelijk om de felheid van je zaklamp in te stellen en je camera snel te openen. Ook heeft 3D touch een prominentere rol gekregen. Zo kun je bijvoorbeeld met 3D touch vanuit het lockscreen je widgets openen. Ook is het Control Center opgesplitst. Daardoor kun je je muziek vanaf nu bedienen vanaf de tweede pagina. Alle andere opties vind je nog wel terug op de eerste pagina. iOS 10 is sinds gisteren te installeren op al je Apple-apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Apple iPhone 8

Deze feature willen iPhone-gebruikers het liefst van Android overnemen lees verder

iPhone X swipe

iPhone X op het oog? Leer alvast deze 13 gebaren lees verder

iOS 11 batterij wifi bluetooth

iOS 11 zorgt voor klachten over de accuduur, zo fix je het lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

Apple iOS 11.1 emoji's

Dit zijn de nieuwe emoji’s die je met iOS 11.1 krijgt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters