Zo unlock je je iOS 10-apparaat zonder op de homeknop te drukken

ontgrendelen-zonder-drukkenBij veel mensen levert iOS 10 in ieder geval al één ergernis op: het ontgrendelen van je apparaat. Bij iOS 9 hoefde je alleen je vinger op de homeknop te leggen om toegang te krijgen tot je iPhone of iPad. Met iOS 10 moet je echter eerst de knop indrukken en dan kan je pas je vinger op de scanner leggen. Om te voorkomen dat jij je straks ook doodergert aan dit nieuwe systeem, leggen wij hier uit hoe je je apparaat à la iOS 9 kan ontgrendelen.

Via het menu ‘Toegankelijkheid’ is het eenvoudig aan te passen

Het proces is gelukkig vrij simpel, dus je ruilt de ene ergernis niet in voor de andere. Ga op je iPhone of iPad naar Instellingen en dan naar ‘Algemeen’. Klik vervolgens op ‘Toegankelijkheid’. Daar zie je als het goed is de optie ‘Thuisknop’ staan. Als je in dat menu bent, zie je de optie ‘Plaats vinger om te openen’. Zet deze aan en voilà. De irritatie behoort nu als het goed is tot het verleden en je kunt je apparaat weer gewoon op de ‘klassieke’ manier ontgrendelen.

Andere veranderingen in iOS 10

Naast het nieuwe ontgrendelsysteem heeft Apple nog een aantal andere veranderingen in iOS 10 doorgevoerd. Zo is het vanaf nu mogelijk om de felheid van je zaklamp in te stellen en je camera snel te openen. Ook heeft 3D touch een prominentere rol gekregen. Zo kun je bijvoorbeeld met 3D touch vanuit het lockscreen je widgets openen. Ook is het Control Center opgesplitst. Daardoor kun je je muziek vanaf nu bedienen vanaf de tweede pagina. Alle andere opties vind je nog wel terug op de eerste pagina. iOS 10 is sinds gisteren te installeren op al je Apple-apparaten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

ARKit

Waarom Apple Android ver achter zich gaat laten als het om augmented reality gaat lees verder

Nieuwe Emoji iPhone

Voorproefje: deze nieuwe emoji komen later dit jaar naar je iPhone 😱🙊 lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

drone

Met de Vlieg Veilig app weet je precies waar je drone wel en niet mag vliegen lees verder

Auto terugvinden met siri Apple slimme speaker

Op naar 2020: waarom iOS 14 Apple’s beste software wordt lees verder

Facetime

Elf verborgen iOS 11 features die je moet proberen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters