Zo verwijder je standaardapplicaties in iOS 10

Apple heeft naar jaarlijkse gewoonte tijdens WWDC een nieuwe versie van iOS aangekondigd, dit jaar iOS 10. Een van de nieuwigheden in iOS 10 is de mogelijkheid om standaardapplicaties te verwijderen. Hoe je dit doet, dat vertellen we je in dit artikel.

Wat is nieuw in iOS 10

Zoals ieder jaar het geval is bij een grote update voor iOS, zijn er ook dit jaar weer een aantal (grote) aanpassingen doorgevoerd. Eén hiervan zijnde meer functionaliteit voor 3D touch. Zo zal je wanneer je in iOS 10 harder op een applicatie drukt niet alleen snelkoppelingen krijgen, maar ook een widget te zien krijgen (bij sommige applicaties). Verder is Apple Music ook onder handen genomen met een volledig nieuw ontwerp tot gevolg en Siri heeft (nogmaals) een prominentere rol gekregen.

Verwijder standaardapplicaties in iOS 10

Zo verwijder je standaardapplicaties in iOS 10Iets waar Apple niets over heeft gezegd tijdens zijn presentatie is dat het vanaf iOS 10 mogelijk zal zijn standaardapplicaties te verwijderen. Hierdoor zal je ongebruikte standaardapplicaties dus niet meer moeten dumpen in een folder met de naam ‘Apple Trash’. Bijkomend is ook dat je tot 150MB vrij zal kunnen maken op je iPhone. En euhm dat is toch wel… veel? Hoe dan ook, de functie was er al lang op Android en dat hij met iOS 10 nu eindelijk ook naar iOS komt is meer dan welkom.

Hoe

Maar hoe doe je het nu? Hoe kun je, wanneer je iOS-toestel op iOS 10 draait, standaard applicaties verwijderen? Hierop is er een louter eenvoudig antwoord: net zoals je een andere applicatie zou verwijderen. Al wat je hoeft te doen is een applicatie ingedrukt houden tot deze begint te ‘dansen’. Vervolgens druk je op het kruisje in de rechter bovenhoek van de applicatie die je wilt verwijderen, en klaar is kees.

Krijg de apps terug

Wanneer je een standaardapplicatie verwijdert zal je deze, gelukkig, niet voor eeuwig kwijt zijn. Wanneer je een standaardapplicatie die je hebt verwijderd toch opeens terug nodig hebt kun je deze altijd uit de App Store downloaden. Lekker handig!

Sneller een update

Nog niet zo lang geleden is ook Google begonnen met meer standaardapplicaties in de Google Play Store te zetten. Wat het voordeel hiervan is, is dat je allereerst op iedere Android-smartphone standaard applicaties zoals een rekenmachine kunt zetten en twee, standaardapplicaties sneller voorzien kunnen worden van een update. Als een standaardapplicatie niet in de app store zou staan moet eerst een systeem update gemaakt worden alvorens de applicatie voorzien kan worden van een update. Vandaar dat we verwachten dat Apple eenzelfde strategie zal toepassen, al kunnen we dit natuurlijk nog niet met volle zekerheid zeggen.

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters