Tizen is terug: Samsung Z2 wordt op 23 augustus aangekondigd

Samsung gaat op 23 augustus zijn derde Tizen smartphone aankondigen, de Samsung Z2.

Tizen

Meer dan een jaar geleden kondigde Samsung de Samsung Z1 aan. Het was niet zomaar een nieuwe smartphone, want het toestel draait op Tizen, Samsung’s eigen mobiele besturingssysteem. Normaliter draaien de smartphones van het Koreaanse bedrijf natuurlijk op Android, het mobiele besturingssysteem van Google. Daarmee is Samsung dus afhankelijk van Google, waardoor de smartphonefabrikant heeft overwogen om op een eigen systeem over te stappen. Dat gaat voorlopig in ieder geval nog niet gebeuren, maar dat weerhoudt Samsung er niet van om een nieuwe Tizen smartphone uit te brengen: De Samsung Z2.

Samsung Z2

Het toestel zal hoogstwaarschijnlijk aankomende dinsdag worden aangekondigd, op 23 augustus dus. Dat blijkt uit een persuitnodiging die Samsung heeft verstuurd. De uitnodiging belooft dat er een gloednieuw toestel zal worden aangekondigd, een “betekenisvolle innovatie”. De Samsung Z2 wordt niet specifiek genoemd, maar gezien het een Tizen event is en alle recent gelekte informatie kunnen we daar wel van uit gaan.

Specificaties

We weten namelijk al relatief veel over het onaangekondigde model. Naast de specificaties en verschillende afbeeldingen is er zelfs al een video gelekt waarin de Samsung Z2 te zien is. We hebben te maken met een budgetmodel, net zoals de Samsung Z1. Het toestel heeft naar verwachting een 4-inch AMOLED scherm met een lage resolutie van 480 x 800 pixels.

Samsung Z2 Tizen

Aan de achterkant van de Samsung Z2 zit een 5MP camera, terwijl selfies genomen kunnen worden met een VGA camera. Het geheel wordt aangedreven door een quad-core processor, geklokt op 1.5 GHz, in combinatie met 1GB aan werkgeheugen en 8GB aan uitbreidbaar opslaggeheugen. Oftewel: specificaties waar we zelfs drie jaar geleden al niet meer van onder de indruk zouden zijn.

India

Hoogstwaarschijnlijk is de Samsung Z2 dan ook helemaal niet op de westerse consument gericht. Samsung timmerde het afgelopen jaar hard aan de weg in India, een snelgroeiende smartphonemarkt. De gemiddelde Indiase consument is relatief arm, dus een budgetmodel zoals de Z2 zou er zeer goed kunnen presteren. De Samsung Z2 wordt de derde Tizen smartphone, want eind 2015 bracht Samsung al de Z3 uit, een 5-inch toestel.

Bron: BGR

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters