TNO werkt aan een eigen mobiel betaalsysteem

TNO werkt aan een mobiel betaalsysteem waarmee consumenten geld naar elkaar kunnen overmaken. TNO is echter de tijd verder vooruit en denkt dat over een tijdje mensen helemaal geen geld meer op zak hebben.

Begin dit jaar zijn in Nederland enkele projecten gestart waarbij consumenten met behulp van de mobiele telefoon kunnen afrekenen. Door een geschikte telefoon bij een terminal te houden kan betaald worden, zonder pinpas of contant geld. Het betaalsysteem maakt gebruik van telefoons met een nfc-chip. Op het moment wordt er gewerkt met een prepaid-model waarbij de consument eerst geld op de telefoon moet zetten voordat er betaald kan worden, maar het is de bedoeling om in de toekomst de telefoon direct aan de bankrekening te koppelen.

De bankgegevens van de gebruiker worden op een beveiligde chip op de telefoon opgeslagen. Op het moment dat mensen geld naar elkaar willen overmaken houden ze hun telefoons dicht bij elkaar. De bankgegevens en het over te maken bedrag worden snel overgezonden (via NFC) waarna de betaler toestemming geeft dat het bedrag van zijn rekening wordt afgeschreven. Dit bericht gaat naar zijn bank, die geld overboekt naar de bankrekening van de ander. Hierna krijgen beide gebruikers van hun eigen bank een bevestiging op hun telefoon. Dit alles gebeurt binnen enkele seconden.

Met het nieuwe systeem moet het mogelijk worden om direct geld over te boeken tussen twee rekeningen. Wanneer twee personen geld willen overmaken moeten ze hun telefoons dicht bij elkaar houden. Via nfc worden het bedrag en de bankgegevens verstuurd, waarna de betaler een pincode moet intoetsen om de transactie te voltooien.

mobbetaal 
Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters