TNO werkt aan een eigen mobiel betaalsysteem

TNO werkt aan een mobiel betaalsysteem waarmee consumenten geld naar elkaar kunnen overmaken. TNO is echter de tijd verder vooruit en denkt dat over een tijdje mensen helemaal geen geld meer op zak hebben.

Begin dit jaar zijn in Nederland enkele projecten gestart waarbij consumenten met behulp van de mobiele telefoon kunnen afrekenen. Door een geschikte telefoon bij een terminal te houden kan betaald worden, zonder pinpas of contant geld. Het betaalsysteem maakt gebruik van telefoons met een nfc-chip. Op het moment wordt er gewerkt met een prepaid-model waarbij de consument eerst geld op de telefoon moet zetten voordat er betaald kan worden, maar het is de bedoeling om in de toekomst de telefoon direct aan de bankrekening te koppelen.

De bankgegevens van de gebruiker worden op een beveiligde chip op de telefoon opgeslagen. Op het moment dat mensen geld naar elkaar willen overmaken houden ze hun telefoons dicht bij elkaar. De bankgegevens en het over te maken bedrag worden snel overgezonden (via NFC) waarna de betaler toestemming geeft dat het bedrag van zijn rekening wordt afgeschreven. Dit bericht gaat naar zijn bank, die geld overboekt naar de bankrekening van de ander. Hierna krijgen beide gebruikers van hun eigen bank een bevestiging op hun telefoon. Dit alles gebeurt binnen enkele seconden.

Met het nieuwe systeem moet het mogelijk worden om direct geld over te boeken tussen twee rekeningen. Wanneer twee personen geld willen overmaken moeten ze hun telefoons dicht bij elkaar houden. Via nfc worden het bedrag en de bankgegevens verstuurd, waarna de betaler een pincode moet intoetsen om de transactie te voltooien.

mobbetaal 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters