Toch geen Play Store op BlackBerry

In tegenstelling tot eerdere geruchten zal de Google Play Store niet beschikbaar worden op BlackBerry-toestellen. Onlangs doken enkele foto’s op van de Play Store-integratie in de volgende versie van het BlackBerry 10-besturingsysteem maar de fabrikant heeft in een reactie laten weten geen plannen te hebben om de app-winkel op haar apparaten te implementeren.

Afgelopen weekend verschenen een aantal foto’s waaruit op te maken viel dat de 10.2.1 versie van het BlackBerry-besturingsysteem toegang zou krijgen tot de Google Play Store. BlackBerry 10 biedt wel ondersteuning voor het draaien van Android-applicaties maar de officiële app-store was nooit beschikbaar. Als de vermeende plannen waren doorgegaan hadden BlackBerry-gebruikers in één klap kunnen beschikken over een groot aantal applicaties.

Nadat website N4BB contact zocht met de Canadese fabrikant kreeg het een duidelijke statement van het bedrijf. “We kunnen bevestigen dat er geen plannen zijn om de Google Play Store te ondersteunen op BlackBerry. BlackBerry World blijft de primaire bron voor vertrouwde en gecureerde BlackBerry-applicaties.”, aldus het bedrijf.

Of de geruchten altijd al onjuist waren of dat de plannen zijn geannuleerd door stukgelopen onderhandelingen wordt niet duidelijk.

Volgende versie BlackBerry 10 OS komt met Google Play Store img 00000220 500x500 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters