Toe aan een (nieuwe) iPhone? Check deze 4 tips om direct te besparen

Vind je een iPhone te duur? Dat hoeft helemaal niet zo te zijn. Lees gauw verder om te zien hoe en waar je kunt besparen op een iPhone met abonnement.

Een nieuwe iPhone is niet goedkoop en het duurt altijd wel even voor een toestel van Apple in waarde daalt. Toch zijn ze niet onbetaalbaar, zeker niet als je slim koopt. Tweedehands is niet altijd de beste keuze, maar gelukkig is er een andere oplossing, check hieronder onze 4 tips om eenvoudig te besparen.

1. Een refurbished toestel is het overwegen waard

iPhone uit elkaar
Alle onderdelen die gevoelig zijn voor slijtage worden vervangen

Er bestaat meer dan alleen gloednieuw of tweedehands. Ergens daar tussen heb je nog een derde keuze: refurbished. Dat is een gebruikte iPhone die is ingeleverd bij een bedrijf om daarna helemaal hersteld te worden. Dat betekent dat hij er uiterlijk als nieuw uitziet. Ook zijn veelal slijtage gevoelige componenten zijn vervangen, zoals de accu.

Een refurbished toestel is dus net een stapje beter dan tweedehands, waar je mogelijk gebruikerssporen aantreft. Maar omdat refurbished iPhones al eens zijn gebruikt, kun je ze voordeliger kopen dan een gloednieuw model. Zo heb je niet alleen een zo goed als nieuwe iPhone, maar ook een goedkopere dan in de winkel. Het beste van twee werelden. 

Met een refurbished iPhone bespaar je in aanschaf tot circa 60%, check deze vergelijker voor alle actuele refurbished iPhone prijzen.

Nog een voordeel is (soms in tegenstelling tot tweedehands) dat er garantie op een refurbished toestel rust. Zijn er problemen mee, dan kun je ermee terug naar de winkel waar je hem hebt gekocht. Daarover worden per verkoper verschillende afspraken gemaakt. Apple zelf biedt nog geen gereviseerde iPhones, wel heeft het bedrijf een soortgelijk programma voor refurbished iPads, iPods en Mac-accessoires.

2. Zorg dat je weet welke iPhone je nodig hebt

Om te weten wat je precies nodig hebt voor jouw ultieme refurbished iPhone met abonnement, is het belangrijk te weten wat je ermee gaat doen. Veel bellen of juist veel internetten? Wil je een toestel om veel filmpjes en foto’s mee te maken, dan kies je een iPhone met genoeg GB’s aan opslagruimte. Let bij de aankoop van een toestel ook vooral op het model dat je kiest.
Nieuwere toestellen (zoals de iPhone 6 en iPhone 6S) zijn meer futureproof, omdat komende paar versies van iOS (die jaarlijks uitkomen) nog wel ondersteund worden. Bij oudere toestellen zoals de iPhone 5S kun je er vanuit gaan dat ze iets sneller verouderen. Over een paar jaar kan de hardware in die toestellen nieuwe versies van Apple’s mobiele besturingssysteem waarschijnlijk niet meer aan.

iPhone familie
Kies de iPhone die bij je past

Omdat een gereviseerde iPhone altijd los wordt verkocht, heb je nog geen abonnement. Die neem je er los bij via sim only. Het aanbod is groot, dus bereid je even voor door in kaart te brengen wat jouw bel- en internetgedrag is. Hiervoor moet je weten hoeveel MB’s of GB’s je maandelijks denkt te gaan verbruiken. Van plan veel gebruik te maken van videodiensten onderweg? Dan is een grote bundel aan te raden.

Bij twijfel kun je beter een iets grotere data- of belbundel nemen, daarmee voorkom je kostbare tarieven buiten de bundel. Bedenk ook of het data-abonnement voorzien is van 3G-verbinding of ondersteuning voor het snellere 4G, wat de nieuwe standaard is.

3. Vergelijk altijd (sim only) abonnementen

Sim-only
Sim-only

Een sim only-abonnement is een ‘los’ abonnement, dus zonder toestel. Je krijgt alleen een simkaart. Dit is ideaal in combinatie van een refurbished toestel. Een sim only-abonnement is een stuk goedkoper dan een abonnement met toestel, omdat je daarmee maandelijks een deel van de kosten van de telefoon afbetaald.

Omdat er veel concurrentie op de sim only-markt is (providers willen graag dat klanten bij hen komen), zijn er regelmatig goede aanbiedingen te vinden. Vergelijken loont daarom!  Een goeie sim only vergelijker helpt je jouw voorkeuren in te stellen, zodat je uit alle actuele aanbiedingen direct de beste deal kunt kiezen.

Handig van een sim only-abonnement is de flexibiliteit ervan. Zo kun je contracten van een maand per keer kiezen, maar is het ook mogelijk om langere looptijden af te spreken, van bijvoorbeeld één of twee jaar. Bij het vergelijken van abonnementen kies je verschillende opties, zo kun je selecteren op snelheid (3G of 4G) en op provider. Goede verhalen over een bepaalde aanbieder met netwerk gehoord, dan kun je daarop selecteren. Heeft een provider bij jou in de buurt juist geen goede dekking, dan streep je die weg. Uiteraard kies je ook het aantal belminuten en geef je aan of altijd online wil zijn, zelfs buiten je bundel.

4. Weet waar je koopt en onder welke voorwaarden

e waste
e-waste

Koop je een refurbished toestel, dan spaar je niet alleen je portemonnee, maar ook het milieu. Gebruikte telefoons worden doorgaans weggegooid, waarmee er vervuiling optreedt. In plaats van een nieuw toestel te kopen, waarvoor nieuwe materialen uit de aarde zijn gebruikt, is dit juist een vorm van

recycling. Bestaande materialen worden gebruikt om een refurbished iPhone er piekfijn uit te laten zien en te laten werken. Ook dit kan een reden zijn om juist voor zo’n telefoon te kiezen, in plaats van een gloednieuwe.

Let daarbij wel op onder welke voorwaarden je een toestel koopt. De garantie is namelijk niet bij elke aanbieder gelijk, daarnaast hangt het er vanaf van welke ‘grade’ je een refurbished iPhone kiest. Verkopers hanteren verschillende namen voor de condities van een toestel (zoals ‘grade A’, ‘zo goed als nieuw”, “Certified Pre-owned) , lees daarom goed de kleine lettertjes of vraag na bij de verkoper wat je kan verwachten om eventuele teleurstellingen te voorkomen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters