De toekomst van Virtual Reality – ADV

We horen het steeds vaker: Virtual Reality heeft de toekomst. Er gaat steeds meer aandacht uit naar VR. Niet alleen fabrikanten, maar ook consumenten en de media zijn er steeds meer mee bezig.

Ook wordt de toepassing van VR de laatste jaren steeds breder. Je beleeft je favoriete serie er nu al mee, maar in de toekomst kunnen we het ook gebruiken om vakanties te boeken of om vergaderingen te houden. Zal VR ooit net zo gewoon worden als de smartphone nu is?

Virtual Reality wordt op steeds meer plekken toegepast. Zo gebruikte Samsung het al bij de presentatie van de Samsung Galaxy S7 en S7 Edge. VR is er niet alleen op het gebied van entertainment, ook in de zorg is Virtual Reality aanwezig. Zo kunnen kinderen die langdurig in het ziekenhuis moeten blijven toch bij hun ouders aan de eettafel zitten of meedoen met de lessen op school. Ook wordt naar een meer medische toepassing gezocht, waarbij VR wordt ingezet om ziektes zoals boulimia en obesitas te bestrijden. Dit is bij Project Nourished nog volop in ontwikkeling. Grote kans dat VR zich in de toekomst nog veel verder gaat ontwikkelen.

Zelf Virtual Reality beleven

Door de combinatie van je smartphone met een VR-bril wordt het heel bereikbaar om Virtual Reality zelf te beleven. Je klikt hierbij je smartphone in de bril en kunt gelijk genieten van een hele nieuwe dimensie. Dit hoeft niet eens heel duur te zijn – er zijn al budgetmogelijkheden op de markt, zoals Google Cardboard. Wil je iets meer kwaliteit en een betere ervaring? Dan zijn er verschillende brillen verkrijgbaar. De Samsung Gear VR is zo’n bril. Je geniet hiermee urenlang van de beste content. Doordat de bril gebruikmaakt van het scherm van je smartphone is het beeld kraakhelder. Bovendien zorgt het lichte gewicht ervoor dat de Gear VR lang te dragen is, zodat je die ene film of serie zonder problemen uit kunt kijken.

De Samsung Gear VR

Zodra je je Galaxy S6- of S7-model hebt gecombineerd met de Gear VR kun je, letterlijk en figuurlijk, alle kanten op. Virtual Reality is een erg breed toepasbare techniek. We zien dat fabrikanten zich nu nog vooral richten op games en videostreaming, maar dit zal in de toekomst veel verder gaan. Denk hierbij aan het ‘try before you buy’-principe, waarbij je je vakantiebestemming eerst bekijkt voordat je boekt of een proefrit maakt voordat je een auto koopt. Ook vergaderingen zullen een nieuwe dimensie krijgen door middel van VR – het heeft grote potentie om videomeetings met Skype te vervangen. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor VR.

Ervaar VR zelf met de Samsung Gear VR en ontdek hoe het is om je in een andere wereld te begeven! Enthousiast geworden over de Samsung Gear VR? Je kan de Gear VR bestellen bij Belsimpel.nl. Wil je meer informatie over de wereld van virtual reality? Bekijk dan het dossier Virtual Reality en kom alle ins en outs over VR te weten!

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters