'Toekomstige smartphone stuurt beelden direct naar het netvlies'

Een hoge Microsoft-baas van de researchafdeling, die toegang heeft tot allerlei geheime toekomstige technieken die nog verre van af zijn, heeft onthuld dat er in de laboratoria wordt gewerkt aan een smartphone die beelden direct naar het netvlies stuurt. Waardoor een HD-ervaring ontstaat, in plaats van turen naar een klein schermpje.

oog

De woorden komen van Craig Mundie, de baas van de wereldwijde researchafdeling van Microsoft. Hij meldde in een gesprek ook dat tablets waarschijnlijk een zeer tijdelijk verschijnsel zijn. Over een jaar of tien zijn ze net zo ingehaald als de gewone telefoon met een draadje eraan, of CRT-monitoren. Desktopcomputers worden in de toekomst trouwens vervangen door de hele kamer, meldt Mundie.

Volgens blog i4U heeft Craig gelijk en is de tablet over enkele jaren alweer achterhaald, en opgevolgd door een nog nieuwer en beter product. Dat is nu eenmaal hoe de voortdurende ontwikkeling van de hi-tech verloopt. Het gaat allemaal bijzonder snel. Tablets vervullen nu een belangrijke functie, maar beschikken niet over een form-factor die eeuwig populair blijft.

Nu al zit veel technologie die voor de desktopcomputer en later de laptop is bedacht, in tablets verwerkt, en van de tablets zal het naar nog kleinere apparaten gaan. Die ontwikkeling is logisch en bedoeld om iedereen in staat te stellen ermee te werken.

Een andere technologie die eraan zit te komen, is bediening van de apparaten met gebaren. De Microsoft Kinect is daar al een voorbode van, en soortgelijke techniek zal ook in andere mobiele apparaten doordringen, zoals smartphones en tablets. Waarmee de weg vrij wordt gemaakt voor een compleet nieuwe ervaring, en wellicht een compleet nieuwe uitvinding.

De woorden van Mundie dat tablets een voorbijgaand verschijnsel zijn, moet je dus niet interpreteren als de woorden van ex-Microsoftbaas Bill Gates die in de begintijd van het world wide web voorspelde dat dit een voorbijgaande rage was. Waarmee Microsoft in het begin van de internethype aardig de boot miste. Dat er nu niet al teveel op tablets wordt ingezet, waar nog steeds geen écht passend besturingssysteem voor is ontworpen, lijkt nu wel verklaard. Microsoft werkt kennelijk al aan de technologie die de tablet gaat opvolgen.

Bron: i4U

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

LG G7 Neo

We hebben slecht nieuws over de LG G7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters