'Toekomstige smartphone stuurt beelden direct naar het netvlies'

Een hoge Microsoft-baas van de researchafdeling, die toegang heeft tot allerlei geheime toekomstige technieken die nog verre van af zijn, heeft onthuld dat er in de laboratoria wordt gewerkt aan een smartphone die beelden direct naar het netvlies stuurt. Waardoor een HD-ervaring ontstaat, in plaats van turen naar een klein schermpje.

oog

De woorden komen van Craig Mundie, de baas van de wereldwijde researchafdeling van Microsoft. Hij meldde in een gesprek ook dat tablets waarschijnlijk een zeer tijdelijk verschijnsel zijn. Over een jaar of tien zijn ze net zo ingehaald als de gewone telefoon met een draadje eraan, of CRT-monitoren. Desktopcomputers worden in de toekomst trouwens vervangen door de hele kamer, meldt Mundie.

Volgens blog i4U heeft Craig gelijk en is de tablet over enkele jaren alweer achterhaald, en opgevolgd door een nog nieuwer en beter product. Dat is nu eenmaal hoe de voortdurende ontwikkeling van de hi-tech verloopt. Het gaat allemaal bijzonder snel. Tablets vervullen nu een belangrijke functie, maar beschikken niet over een form-factor die eeuwig populair blijft.

Nu al zit veel technologie die voor de desktopcomputer en later de laptop is bedacht, in tablets verwerkt, en van de tablets zal het naar nog kleinere apparaten gaan. Die ontwikkeling is logisch en bedoeld om iedereen in staat te stellen ermee te werken.

Een andere technologie die eraan zit te komen, is bediening van de apparaten met gebaren. De Microsoft Kinect is daar al een voorbode van, en soortgelijke techniek zal ook in andere mobiele apparaten doordringen, zoals smartphones en tablets. Waarmee de weg vrij wordt gemaakt voor een compleet nieuwe ervaring, en wellicht een compleet nieuwe uitvinding.

De woorden van Mundie dat tablets een voorbijgaand verschijnsel zijn, moet je dus niet interpreteren als de woorden van ex-Microsoftbaas Bill Gates die in de begintijd van het world wide web voorspelde dat dit een voorbijgaande rage was. Waarmee Microsoft in het begin van de internethype aardig de boot miste. Dat er nu niet al teveel op tablets wordt ingezet, waar nog steeds geen ├ęcht passend besturingssysteem voor is ontworpen, lijkt nu wel verklaard. Microsoft werkt kennelijk al aan de technologie die de tablet gaat opvolgen.

Bron: i4U

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters