'Toekomstige telefoons kunnen op je huid printen'

Als een ontwikkelaar zijn zin krijgt, kunnen toekomstige telefoons op je huid printen. Niet als een tatoeage, maar meer als een tijdelijke afdruk, zoals een afdruk van een te strak horlogebandje, of de rode vlek op je gezicht wanneer je in slaap valt op een ruw oppervlak. Er komt geen inkt bij kijken.

print finger

Het gaat om korte boodschappen van niet meer dan enkele woorden, die op een speciaal materiaal, genaamd SkinDisplay, op het toestel worden gebracht. Dat materiaal brengt de boodschap niet op een scherm, maar de letters verschijnen verhoogd en in spiegelbeeld.

Wie gebeld wordt of een sms ontvangt maar die eigenlijk niet kan lezen, omdat hij bijvoorbeeld in een belangrijke bespreking zit, kan met zijn vinger op de boodschap drukken zodat de afdruk eventjes in de vinger komt te staan. Even naar je vinger kijken en je weet wat de beller of sms-er van je wil. Een filmpje laat zien hoe dat gaat. Het is wel nep: de getoonde letters op de achterkant van een Blackberry Bold zijn er overduidelijk met een plakbandje op aangebracht.

Maar de techniek om materiaal tijdelijk te veranderen door middel van elektronische pulsen is hier al ver genoeg voor, melden de ontwikkelaars. Hoewel het nog maar een concept is, heeft RIM (Blackberry) hier al patent op aangevraagd, dus het zal misschien niet lang duren voordat er nieuwe Blackberry’s met deze mogelijkheid worden uitgerust.

Bron: Recombu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters