'Toekomstige telefoons kunnen op je huid printen'

Als een ontwikkelaar zijn zin krijgt, kunnen toekomstige telefoons op je huid printen. Niet als een tatoeage, maar meer als een tijdelijke afdruk, zoals een afdruk van een te strak horlogebandje, of de rode vlek op je gezicht wanneer je in slaap valt op een ruw oppervlak. Er komt geen inkt bij kijken.

print finger

Het gaat om korte boodschappen van niet meer dan enkele woorden, die op een speciaal materiaal, genaamd SkinDisplay, op het toestel worden gebracht. Dat materiaal brengt de boodschap niet op een scherm, maar de letters verschijnen verhoogd en in spiegelbeeld.

Wie gebeld wordt of een sms ontvangt maar die eigenlijk niet kan lezen, omdat hij bijvoorbeeld in een belangrijke bespreking zit, kan met zijn vinger op de boodschap drukken zodat de afdruk eventjes in de vinger komt te staan. Even naar je vinger kijken en je weet wat de beller of sms-er van je wil. Een filmpje laat zien hoe dat gaat. Het is wel nep: de getoonde letters op de achterkant van een Blackberry Bold zijn er overduidelijk met een plakbandje op aangebracht.

Maar de techniek om materiaal tijdelijk te veranderen door middel van elektronische pulsen is hier al ver genoeg voor, melden de ontwikkelaars. Hoewel het nog maar een concept is, heeft RIM (Blackberry) hier al patent op aangevraagd, dus het zal misschien niet lang duren voordat er nieuwe Blackberry’s met deze mogelijkheid worden uitgerust.

Bron: Recombu

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters