'Toekomstige telefoons kunnen op je huid printen'

Als een ontwikkelaar zijn zin krijgt, kunnen toekomstige telefoons op je huid printen. Niet als een tatoeage, maar meer als een tijdelijke afdruk, zoals een afdruk van een te strak horlogebandje, of de rode vlek op je gezicht wanneer je in slaap valt op een ruw oppervlak. Er komt geen inkt bij kijken.

print finger

Het gaat om korte boodschappen van niet meer dan enkele woorden, die op een speciaal materiaal, genaamd SkinDisplay, op het toestel worden gebracht. Dat materiaal brengt de boodschap niet op een scherm, maar de letters verschijnen verhoogd en in spiegelbeeld.

Wie gebeld wordt of een sms ontvangt maar die eigenlijk niet kan lezen, omdat hij bijvoorbeeld in een belangrijke bespreking zit, kan met zijn vinger op de boodschap drukken zodat de afdruk eventjes in de vinger komt te staan. Even naar je vinger kijken en je weet wat de beller of sms-er van je wil. Een filmpje laat zien hoe dat gaat. Het is wel nep: de getoonde letters op de achterkant van een Blackberry Bold zijn er overduidelijk met een plakbandje op aangebracht.

Maar de techniek om materiaal tijdelijk te veranderen door middel van elektronische pulsen is hier al ver genoeg voor, melden de ontwikkelaars. Hoewel het nog maar een concept is, heeft RIM (Blackberry) hier al patent op aangevraagd, dus het zal misschien niet lang duren voordat er nieuwe Blackberry’s met deze mogelijkheid worden uitgerust.

Bron: Recombu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel priv├ęgegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters