Toeleveranciers: “Fabrikanten steeds minder gecharmeerd van Windows Phone 8”

Volgens de toeleveranciers van diverse grote fabrikanten, waaronder HTC, Samsung, Acer en Asus, zijn de OEM’s steeds minder geneigd om Windows Phone 8-smartphones te ontwikkelen. Het kleine marktaandeel van het OS zou debet zijn aan deze ontwikkeling.

Fabrikanten zelf laten zich niet of nauwelijks uit over hun denkwijze rondom een platform en Windows Phone 8. Desondanks laten sommige fabrikanten zoals LG en Acer wel doorschemeren dat ze op een groter succes hadden gerekend. Ondertussen houden diens concurrenten zich op de vlakte, maar komen er amper nieuwe Windows Phone-smartphones op de markt van fabrikanten, behalve van Nokia. Volgens Digitimes zou dit komen doordat Windows Phone nog steeds een laag marktaandeel wereldwijd heeft, rond de 3 procent. Fabrikanten hadden erop gerekend dat dit inmiddels uitgegroeid zou zijn tot 10 procent, echter weet Microsoft amper een deukje in het pakje boter te slaan met haar 3 jaar oude systeem.

Daarnaast lijkt het fabrikanten ook zinloos om flink in Windows Phone te investeren door het grote marktaandeel van Nokia in dit OS. Nokia heeft volgens Digitimes een marktaandeel van 70 procent wereldwijd in Windows Phone en hierdoor zou het voor concurrenten niet interessant zijn om een smartphone op basis van dit platform te ontwikkelen. Immers, het woord Lumia is inmiddels bekender dan het woord Windows Phone.

De toeleveranciers menen dan ook dat fabrikanten de ontwikkeling van hun Windows Phone-smartphone uitstellen. Daarnaast hebben ondermeer Acer en Asus diverse modellen met daarop Windows Phone 8 voor 2013 geannuleerd, zo laat Digitimes weten. Overigens lijkt dit probleem niet alleen beperkt te zijn voor Windows Phone; met de dominantie van Samsung binnen het Android OS lijken ook steeds meer fabrikanten te willen uitwijken naar een ander systeem om zo meer kans te maken op de smartphone-markt.

Nokia Lumia 520 hoofdfoto 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. johnmalcolm -

  At a UK briefing for Nokia's incoming Lumia 925, the company revealed that it's continuing to deepen its relationship with Microsoft. Nokia UK's Ray Haddow said that it was "working even closer" with Redmond and that we can expect to see the fruits of this pairing "in the next few weeks."

 2. hanszw -

  Persoonlijk denk ik dat de meeste fabrikanten de concurrentie met Nokia niet willen aan gaan omdat dit bij voorbaat een verloren strijd is.

  1. Danijel -

   Omdat ik er een negatief bericht over schrijf heb ik er gelijk een hekel aan? Dan pak ik maar niet alle negatieve berichten over Android, iOS, MeeGo en WebOS er bij 😉

  2. bjv -

   Haha ik heb het daarstraks nog gevraagd. Nee Danijel heeft geen hekel aan Windows Phone. Danijel vindt WP erg goed, alleen zijn er op dit moment weinig kwalitatief goede apps beschikbaar. Muv Nokia apps dan. Denk dat dat de enige eerlijke constatering is.

 3. johnmalcolm -

  Ik vermoed dat het marktaandeel nu sneller groeit met de uitgebrachte lowendtoestellen als de 520. Overigens wordt Microsoft nu net zo afhankelijk van Nokia als omgekeerd. Ofwel, het zou me niks verbazen als Microsoft uiteindelijk toch Nokia inlijft, zodat het als soft- en hardware leverancier verder gaat. Wellicht als Nokia Siemens naar de beurs is gebracht.

  Aangezien ook het nieuwe iOS van Apple niet met gejuich is ontvangen, zou de dominantie van Android wel heel groot worden

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters