Toeleveranciers: “Fabrikanten steeds minder gecharmeerd van Windows Phone 8”

Volgens de toeleveranciers van diverse grote fabrikanten, waaronder HTC, Samsung, Acer en Asus, zijn de OEM’s steeds minder geneigd om Windows Phone 8-smartphones te ontwikkelen. Het kleine marktaandeel van het OS zou debet zijn aan deze ontwikkeling.

Fabrikanten zelf laten zich niet of nauwelijks uit over hun denkwijze rondom een platform en Windows Phone 8. Desondanks laten sommige fabrikanten zoals LG en Acer wel doorschemeren dat ze op een groter succes hadden gerekend. Ondertussen houden diens concurrenten zich op de vlakte, maar komen er amper nieuwe Windows Phone-smartphones op de markt van fabrikanten, behalve van Nokia. Volgens Digitimes zou dit komen doordat Windows Phone nog steeds een laag marktaandeel wereldwijd heeft, rond de 3 procent. Fabrikanten hadden erop gerekend dat dit inmiddels uitgegroeid zou zijn tot 10 procent, echter weet Microsoft amper een deukje in het pakje boter te slaan met haar 3 jaar oude systeem.

Daarnaast lijkt het fabrikanten ook zinloos om flink in Windows Phone te investeren door het grote marktaandeel van Nokia in dit OS. Nokia heeft volgens Digitimes een marktaandeel van 70 procent wereldwijd in Windows Phone en hierdoor zou het voor concurrenten niet interessant zijn om een smartphone op basis van dit platform te ontwikkelen. Immers, het woord Lumia is inmiddels bekender dan het woord Windows Phone.

De toeleveranciers menen dan ook dat fabrikanten de ontwikkeling van hun Windows Phone-smartphone uitstellen. Daarnaast hebben ondermeer Acer en Asus diverse modellen met daarop Windows Phone 8 voor 2013 geannuleerd, zo laat Digitimes weten. Overigens lijkt dit probleem niet alleen beperkt te zijn voor Windows Phone; met de dominantie van Samsung binnen het Android OS lijken ook steeds meer fabrikanten te willen uitwijken naar een ander systeem om zo meer kans te maken op de smartphone-markt.

Nokia Lumia 520 hoofdfoto 
HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters