Toeleveranciers: “Fabrikanten steeds minder gecharmeerd van Windows Phone 8”

Volgens de toeleveranciers van diverse grote fabrikanten, waaronder HTC, Samsung, Acer en Asus, zijn de OEM’s steeds minder geneigd om Windows Phone 8-smartphones te ontwikkelen. Het kleine marktaandeel van het OS zou debet zijn aan deze ontwikkeling.

Fabrikanten zelf laten zich niet of nauwelijks uit over hun denkwijze rondom een platform en Windows Phone 8. Desondanks laten sommige fabrikanten zoals LG en Acer wel doorschemeren dat ze op een groter succes hadden gerekend. Ondertussen houden diens concurrenten zich op de vlakte, maar komen er amper nieuwe Windows Phone-smartphones op de markt van fabrikanten, behalve van Nokia. Volgens Digitimes zou dit komen doordat Windows Phone nog steeds een laag marktaandeel wereldwijd heeft, rond de 3 procent. Fabrikanten hadden erop gerekend dat dit inmiddels uitgegroeid zou zijn tot 10 procent, echter weet Microsoft amper een deukje in het pakje boter te slaan met haar 3 jaar oude systeem.

Daarnaast lijkt het fabrikanten ook zinloos om flink in Windows Phone te investeren door het grote marktaandeel van Nokia in dit OS. Nokia heeft volgens Digitimes een marktaandeel van 70 procent wereldwijd in Windows Phone en hierdoor zou het voor concurrenten niet interessant zijn om een smartphone op basis van dit platform te ontwikkelen. Immers, het woord Lumia is inmiddels bekender dan het woord Windows Phone.

De toeleveranciers menen dan ook dat fabrikanten de ontwikkeling van hun Windows Phone-smartphone uitstellen. Daarnaast hebben ondermeer Acer en Asus diverse modellen met daarop Windows Phone 8 voor 2013 geannuleerd, zo laat Digitimes weten. Overigens lijkt dit probleem niet alleen beperkt te zijn voor Windows Phone; met de dominantie van Samsung binnen het Android OS lijken ook steeds meer fabrikanten te willen uitwijken naar een ander systeem om zo meer kans te maken op de smartphone-markt.

Nokia Lumia 520 hoofdfoto 
Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters