'TomTom CFO handelde met voorkennis'

Het Openbaar Ministerie heeft een inval bij TomTom gedaan omdat de instantie de financieel directeur van TomTom verdenkt van handelen met voorkennis. De directeur zou voor eigen gewin aandelen van TomTom op een gunstig moment van de hand hebben gedaan of juist aangekocht, aldus de geruchten.

TomTom logoDe Volkskrant maakt melding van een inval door het Openbaar Ministerie, de Autoriteit Financiële Markten, FIOD-ECD en de Financial Intelligence Unit bij TomTom afgelopen week. Volgens de krant zouden de overheidsinstanties onderzoek doen naar handel in voorkennis door de financieel directeur van TomTom. Houweling zou in de belangstelling staan van de instanties omdat hij ervan verdacht wordt om voor eigen gewin aandelen op het juiste moment van de hand te hebben gedaan en op het juiste moment weer aan te kopen van TomTom. Aangezien een CFO binnen een bedrijf een status aparte daarin heeft is het nagenoeg verboden om te handelen in het aandeel van het bedrijf dat je als CFO vertegenwoordigd. De geruchten gaan dat de CFO via omwegen dit toch heeft bewerkstelligd echter heeft het ministerie nog niet te kennen gegeven wat de directe aanleiding tot het onderzoek is.

TomTom wil geen mededelingen doen over het onderzoek dat is ingesteld, maar bevestigt wel dinsdag bezoek te hebben gehad van de AFM, Fiod-ECD, FIU en het OM. ‘Verder geven wij geen commentaar’, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover de Volkskrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Ikea draadloos opladen Apple

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters