'TomTom CFO handelde met voorkennis'

Het Openbaar Ministerie heeft een inval bij TomTom gedaan omdat de instantie de financieel directeur van TomTom verdenkt van handelen met voorkennis. De directeur zou voor eigen gewin aandelen van TomTom op een gunstig moment van de hand hebben gedaan of juist aangekocht, aldus de geruchten.

TomTom logoDe Volkskrant maakt melding van een inval door het Openbaar Ministerie, de Autoriteit Financiële Markten, FIOD-ECD en de Financial Intelligence Unit bij TomTom afgelopen week. Volgens de krant zouden de overheidsinstanties onderzoek doen naar handel in voorkennis door de financieel directeur van TomTom. Houweling zou in de belangstelling staan van de instanties omdat hij ervan verdacht wordt om voor eigen gewin aandelen op het juiste moment van de hand te hebben gedaan en op het juiste moment weer aan te kopen van TomTom. Aangezien een CFO binnen een bedrijf een status aparte daarin heeft is het nagenoeg verboden om te handelen in het aandeel van het bedrijf dat je als CFO vertegenwoordigd. De geruchten gaan dat de CFO via omwegen dit toch heeft bewerkstelligd echter heeft het ministerie nog niet te kennen gegeven wat de directe aanleiding tot het onderzoek is.

TomTom wil geen mededelingen doen over het onderzoek dat is ingesteld, maar bevestigt wel dinsdag bezoek te hebben gehad van de AFM, Fiod-ECD, FIU en het OM. ‘Verder geven wij geen commentaar’, aldus een woordvoerder van het bedrijf tegenover de Volkskrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters