TomTom en Vodafone stappen samen in het bootje

TomTom, ‘s werelds grootste leverancier van navigatieoplossingen en Vodafone UK kondigen vandaag aan dat ze gezamenlijk een nieuw reisinformatiesysteem zullen ontwikkelen dat superieure reistijdinformatie levert.

Het betreft een exclusieve overeenkomst waarbij door TomTom zelf ontwikkelde gepatenteerde technologie, anonieme, onbewerkte GSM-data van het Vodafone UK netwerk omzet in accurate, real-time informatie. Deze data omvat snelheid en de rijrichting van auto’s die de belangrijkste wegen in het Verenigd Koninkrijk berijden. Dit heeft tot gevolg dat gebruikers een beter beeld van de exacte verkeerssituatie krijgen, waardoor men in staat is direct een route te plannen én te wijzigen om verkeersopstoppingen te voorkomen.

“Deze belangrijke ontwikkeling markeert een belangrijke doorbraak in mobiliteitsmanagement en routebegeleiding en zal onze klanten zeker voordeel opleveren. Dit zal zeker de dagelijkse reiservaring voor onze klanten in het Verenigd Koninkrijk verbeteren ,” aldus Harold Goddijn, TomTom’s chief executive officer. “Door de samenwerking met Vodafone kan de fijnmazige informatie van hun mobiele netwerk helpen om de alledaagse navigatiebehoeften op te lossen én herdefiniëren we het begrip verkeersmobiliteit in het Verenigd Koninkrijk. Het is de ambitie van TomTom om deze revolutionaire oplossing in 2008 voor 50% van het Europese klantenbestand beschikbaar te maken.”

De exacte details van de dienst zullen bij de introductie, die begin 2008 verwacht wordt, bekend gemaakt worden. Als de dienst beschikbaar komt, zullen alle huidige en toekomstige TomTom gebruikers van deze dienst gebruik kunnen maken. De oplossing zal tevens beschikbaar zijn voor wegautoriteiten en het bedrijfsleven, die deze oplossing kunnen gebruiken voor dynamische verkeerscontrolemeting en een verbetering van fleetmanagement.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters