TomTom flink onderuit op de beurs door Ovi Maps van Nokia

TomTom heeft wederom te maken met een flink koersval doordat Nokia vanochtend haar gratis navigatie had aangekondigd voor haar telefoons. Analisten zien een steeds grotere tendens naar mobiele navigatie in plaats van navigatie middels een PND.

TomTom koers

Eind vorig jaar kondigde Google zijn gratis navigatie aan voor haar Android OS. Direct gevolg daarvan was dat ’s werelds grootste producenten in PND’s een flinke koersval lieten zien kort na het bekendmaken van het nieuws door Google. Een vergelijkbare trend heeft zich vandaag wederom opgeworpen en deze keer mag TomTom wederom het onderspit delven in de strijd met Nokia. Nadat Nokia vanochtend haar gratis navigatie had aangekondigd wisten beurshandeleren niet snel genoeg hoe ze van hun aandelen TomTom konden afkomen wat tot gevolg heeft gehad dat het aandeel TomTom momenteel 15 procent lager staat dan een dag ervoor.

Nokia’s initiatief is een nieuwe klap voor TomTom. De Amsterdamse onderneming is nu samen met het Amerikaanse Garmin de grootste aanbieder van navigatiekastjes voor in de auto. Consumenten moeten daar wel voor betalen en tot nog toe zijn beide producenten niet met een antwoord gekomen in de vorm van een product voor Google en Nokia. Analisten vrezen dan ook dat consumenten eerder een telefoon zouden gaan nemen met volwaardige navigatie daarin in plaats van een extra kastje te kopen bij de producent.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters