TomTom gaat 50 miljoen euro bezuinigen

Fabrikant TomTom heeft als gevolg van een lagere afzet van navigatiekastjes bekend gemaakt dat het bedrijf gaat bezuinigen. De Nederlandse onderneming is van plan om het personeelsbestand te laten krimpen en hiermee 50 miljoen euro te bezuinigen.

Details van de reorganisatie binnen TomTom zijn nog niet bekend gemaakt. Desondanks laat het bedrijf wel weten dat het tenminste 50 miljoen euro wil gaan bezuinigen. De omzet van TomTom daalde tot 229 miljoen in het afgelopen kwartaal, een daling van 19 procent. Vooral de navigatiekastjes wisten minder te verkopen doordat smartphones tegenwoordig veelal gratis navigatie mee hebben gekregen, aldus de fabrikant.

TomTom wist wel meer licenties te slijten aan autofabrikanten en consumenten van haar software. Zo is er samenwerking met Renault, Mazda en Fiat die sommige modellen uitrusten met navigatie van TomTom. TomTom wist ondermeer aan deze deals 59 miljoen euro te verdienen. Hierin zit ook de verkoop van software die via de iTunes App Store verkocht is. Ook de file-informatie is hierin opgenomen. In totaal wist TomTom 36 miljoen aan zijn software te verdienen.

Het bedrijf wist desondanks wel een winst te behalen van 29 miljoen euro. TomTom wil toch gaan snijden in de kosten, ongeveer 50 miljoen euro. De fabrikant zal later dit jaar bekendmaken hoeveel banen deze reorganisatie zal gaan kosten.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters