TomTom gaat 50 miljoen euro bezuinigen

Fabrikant TomTom heeft als gevolg van een lagere afzet van navigatiekastjes bekend gemaakt dat het bedrijf gaat bezuinigen. De Nederlandse onderneming is van plan om het personeelsbestand te laten krimpen en hiermee 50 miljoen euro te bezuinigen.

Details van de reorganisatie binnen TomTom zijn nog niet bekend gemaakt. Desondanks laat het bedrijf wel weten dat het tenminste 50 miljoen euro wil gaan bezuinigen. De omzet van TomTom daalde tot 229 miljoen in het afgelopen kwartaal, een daling van 19 procent. Vooral de navigatiekastjes wisten minder te verkopen doordat smartphones tegenwoordig veelal gratis navigatie mee hebben gekregen, aldus de fabrikant.

TomTom wist wel meer licenties te slijten aan autofabrikanten en consumenten van haar software. Zo is er samenwerking met Renault, Mazda en Fiat die sommige modellen uitrusten met navigatie van TomTom. TomTom wist ondermeer aan deze deals 59 miljoen euro te verdienen. Hierin zit ook de verkoop van software die via de iTunes App Store verkocht is. Ook de file-informatie is hierin opgenomen. In totaal wist TomTom 36 miljoen aan zijn software te verdienen.

Het bedrijf wist desondanks wel een winst te behalen van 29 miljoen euro. TomTom wil toch gaan snijden in de kosten, ongeveer 50 miljoen euro. De fabrikant zal later dit jaar bekendmaken hoeveel banen deze reorganisatie zal gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters