TomTom gaat 50 miljoen euro bezuinigen

Fabrikant TomTom heeft als gevolg van een lagere afzet van navigatiekastjes bekend gemaakt dat het bedrijf gaat bezuinigen. De Nederlandse onderneming is van plan om het personeelsbestand te laten krimpen en hiermee 50 miljoen euro te bezuinigen.

Details van de reorganisatie binnen TomTom zijn nog niet bekend gemaakt. Desondanks laat het bedrijf wel weten dat het tenminste 50 miljoen euro wil gaan bezuinigen. De omzet van TomTom daalde tot 229 miljoen in het afgelopen kwartaal, een daling van 19 procent. Vooral de navigatiekastjes wisten minder te verkopen doordat smartphones tegenwoordig veelal gratis navigatie mee hebben gekregen, aldus de fabrikant.

TomTom wist wel meer licenties te slijten aan autofabrikanten en consumenten van haar software. Zo is er samenwerking met Renault, Mazda en Fiat die sommige modellen uitrusten met navigatie van TomTom. TomTom wist ondermeer aan deze deals 59 miljoen euro te verdienen. Hierin zit ook de verkoop van software die via de iTunes App Store verkocht is. Ook de file-informatie is hierin opgenomen. In totaal wist TomTom 36 miljoen aan zijn software te verdienen.

Het bedrijf wist desondanks wel een winst te behalen van 29 miljoen euro. TomTom wil toch gaan snijden in de kosten, ongeveer 50 miljoen euro. De fabrikant zal later dit jaar bekendmaken hoeveel banen deze reorganisatie zal gaan kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters