TomTom gaat kaarten aan HTC leveren

Navigatie-specialist TomTom heeft aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met producent HTC om kaarten te leveren. De eigen applicatie van HTC die aanwezig is op de Desire Z en Desire HD is voorzien van kaarten van TomTom.

HTC Locations

TomTom heeft middels een persbericht laten weten dat het een samenwerking is aangegaan met HTC. De producent van navigatie-apparatuur en kaarten laat weten dat HTC kaarten gaat inkopen bij TomTom. Sinds de introductie van de Desire HD en de Desire Z en daarmee ook de nieuwe Sense-applicatie, wordt een HTC-telefoon ook geleverd met gratis nationale navigatie. Deze applicatie genaamd HTC Locations blijkt nu op basis van Tele Atlas kaarten te lopen. De kaarten worden op het toestelgeheugen opgeslagen waardoor men geen internetverbinding nodig heeft om te navigeren. De kaarten zijn ook voorzien van de nodige Points of Intrest door TomTom en een paar kleine andere uitbreidingen. Ook zal HTC uitbreidingen gaan aanbieden middels haar Sense-applicatie voor Locations zodat andere landen gekocht kunnen worden om zo ook daar te kunnen navigeren. De Desire HD is inmiddels beschikbaar in de winkels in Nederland en de Desire Z zal begin november uitgeleverd gaan worden.

TomTom heeft niet bekend gemaakt hoeveel geld er met de deal gemoeid is. Wel liet de producent haar cijfers over het afgelopen kwartaal los. Zo wist de producent een hogere omzet te genereren maar ook een lagere winst. De winst daalde in het derde kwartaal met 37 procent naar 19 miljoen euro. De omzet nam wel toe met 3 procent naar 375 miljoen euro. Tomtom wist zijn marktaandeel te vergroten in het derde kwartaal, maar de marges op de apparaten zijn wederom kleiner. Dat komt volgens TomTom vooral door de dure dollar waardoor de inkoop van onderdelen duurder is.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters