TomTom gaat kaarten aan HTC leveren

Navigatie-specialist TomTom heeft aangekondigd dat het een samenwerking is aangegaan met producent HTC om kaarten te leveren. De eigen applicatie van HTC die aanwezig is op de Desire Z en Desire HD is voorzien van kaarten van TomTom.

HTC Locations

TomTom heeft middels een persbericht laten weten dat het een samenwerking is aangegaan met HTC. De producent van navigatie-apparatuur en kaarten laat weten dat HTC kaarten gaat inkopen bij TomTom. Sinds de introductie van de Desire HD en de Desire Z en daarmee ook de nieuwe Sense-applicatie, wordt een HTC-telefoon ook geleverd met gratis nationale navigatie. Deze applicatie genaamd HTC Locations blijkt nu op basis van Tele Atlas kaarten te lopen. De kaarten worden op het toestelgeheugen opgeslagen waardoor men geen internetverbinding nodig heeft om te navigeren. De kaarten zijn ook voorzien van de nodige Points of Intrest door TomTom en een paar kleine andere uitbreidingen. Ook zal HTC uitbreidingen gaan aanbieden middels haar Sense-applicatie voor Locations zodat andere landen gekocht kunnen worden om zo ook daar te kunnen navigeren. De Desire HD is inmiddels beschikbaar in de winkels in Nederland en de Desire Z zal begin november uitgeleverd gaan worden.

TomTom heeft niet bekend gemaakt hoeveel geld er met de deal gemoeid is. Wel liet de producent haar cijfers over het afgelopen kwartaal los. Zo wist de producent een hogere omzet te genereren maar ook een lagere winst. De winst daalde in het derde kwartaal met 37 procent naar 19 miljoen euro. De omzet nam wel toe met 3 procent naar 375 miljoen euro. Tomtom wist zijn marktaandeel te vergroten in het derde kwartaal, maar de marges op de apparaten zijn wederom kleiner. Dat komt volgens TomTom vooral door de dure dollar waardoor de inkoop van onderdelen duurder is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters