TomTom gaat meewerken aan de eisen van de EU

TomTom heeft donderdag een concessie gedaan aan de mededingingsautoriteiten van de Europese Unie inzake hun bod op kaartenproducent Tele Atlas. Dit zeggen drie personen die bekend zijn met de situatie tegen Dow Jones.

TomTom heeft voorgesteld om concurrenten licentieovereenkomsten voor de routekaarten van Tele Atlas aan te bieden op basis van ‘eerlijke en redelijke’ voorwaarden, aldus de bronnen. De exacte details van de overeenkomst zijn onbekend, maar volgens de bronnen zal het waarschijnlijk gaan om een overeenkomst met een duur van drie jaar.

De Europese Commissie is bezorgd over de afnemende concurrentie op de markt voor navigatiesystemen en voert op dit moment een uitgebreid onderzoek naar de voorgenomen overname van Tele Atlas door TomTom en het bod van Nokia op Navteq. Tot voor kort maakte de Europese Commissie zich zorgen dat een licentieovereenkomst onvoldoende zou zijn om de concurrentie te waarborgen, aangezien Tele Atlas en Navteq de enige twee grote producenten van digitale kaarten ter wereld zijn. Volgens de bronnen staat de Europese Commissie sinds kort echter open voor de oplossing van een licentieovereenkomst. Eerder werd nog vanuit Brussel overwogen TomTom te dwingen de database van Tele Atlas te verkopen.

De mededingingsautoriteit heeft tot 21 mei om een besluit te nemen over TomTom’s overnameplannen.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters