TomTom gaat verkeersinformatie leveren aan BlackBerry

TomTom heeft bekend gemaakt dat het verkeersinformatie gaat leveren een BlackBerry. De fabrikant voor smartphones gaat de data in haar BlackBerry 10-app verwerken.

BlackBerry 10 maps

TomTom heeft tijdens het bekend maken van haar financiële cijfers ook aangekondigd dat het haar licentie met BlackBerry heeft weten uit te breiden. Het bedrijf maakte al gebruik van kaarten die afkomstig waren van TomTom, maar dit wordt nu uitgebreid met verkeersinformatie. Hierdoor kunnen in de toekomst consumenten met een BlackBerry 10-smartphone ook verkeersinformatie updates inzien op hun smartphone. Onduidelijk is nog wanneer de dienst live zal gaan voor BlackBerry-smartphones.

Over de financiële details is niets bekend gemaakt door beide partijen. De cijfers van TomTom waren overigens beter dan gedacht dit kwartaal. Desondanks is de winst nog steeds slinkende en ook de afzet viel opnieuw lager uit. TomTom hoopt dat dit alles door haar nieuwe pnd’s en horloges die binnenkort op de markt komen het tij zal gaan keren. De omzet kwam uit op 250 miljoen euro en de winst op 128 miljoen euro.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters