TomTom geeft 85 miljoen nieuwe aandelen uit

De aandeelhouders van TomTom zijn tijdens een speciale vergadering akkoord gegaan met de uitgaven van 85 miljoen nieuwe aandelen. Hiermee hoopt het bedrijf 430 miljoen euro op te halen waardoor er een kapitaalverhoging zal plaatsvinden.

TomTom

De aandeelhouders zijn akkoord gegaan met de verkoop van aandelen om ervoor te zorgen dat TomTom niet verder in de financiële problemen terecht gaat komen. Op dit moment heeft het bedrijf een schuld van 1,16 miljard euro dus de uitgifte van nieuwe aandelen kan TomTom nog niet uit de schulden halen. TomTom is aan deze enorme schuld gekomen doordat het in 2007 kaartproducent TeleAtlas voor 2,9 miljard euro heeft overgenomen en doordat in de economische crisis minder TomTom-producten worden gekocht door de consument.

De aandeelhouders krijgen bij de uitgave van de nieuwe aandelen het eerste recht om ze te kopen. Zij zullen per acht aandelen die ze bezitten de kans krijgen om vijf nieuwe te kopen met een korting van ongeveer 35%. Cyrte Investments en Janivo Holding zullen samen voor ongeveer 100 miljoen aan nieuwe aandelen kopen van TomTom. De vier oprichters van TomTom zullen samen ook voor ongeveer 169 miljoen aan nieuwe aandelen in de wacht slepen. Verschillende banken zullen voor het resterende bedrag van ongeveer 230 miljoen euro garant staan.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters