TomTom geeft 85 miljoen nieuwe aandelen uit

De aandeelhouders van TomTom zijn tijdens een speciale vergadering akkoord gegaan met de uitgaven van 85 miljoen nieuwe aandelen. Hiermee hoopt het bedrijf 430 miljoen euro op te halen waardoor er een kapitaalverhoging zal plaatsvinden.

TomTom

De aandeelhouders zijn akkoord gegaan met de verkoop van aandelen om ervoor te zorgen dat TomTom niet verder in de financiƫle problemen terecht gaat komen. Op dit moment heeft het bedrijf een schuld van 1,16 miljard euro dus de uitgifte van nieuwe aandelen kan TomTom nog niet uit de schulden halen. TomTom is aan deze enorme schuld gekomen doordat het in 2007 kaartproducent TeleAtlas voor 2,9 miljard euro heeft overgenomen en doordat in de economische crisis minder TomTom-producten worden gekocht door de consument.

De aandeelhouders krijgen bij de uitgave van de nieuwe aandelen het eerste recht om ze te kopen. Zij zullen per acht aandelen die ze bezitten de kans krijgen om vijf nieuwe te kopen met een korting van ongeveer 35%. Cyrte Investments en Janivo Holding zullen samen voor ongeveer 100 miljoen aan nieuwe aandelen kopen van TomTom. De vier oprichters van TomTom zullen samen ook voor ongeveer 169 miljoen aan nieuwe aandelen in de wacht slepen. Verschillende banken zullen voor het resterende bedrag van ongeveer 230 miljoen euro garant staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters