TomTom geeft lifetime updates voor haar PND's in Amerika

TomTom heeft bekendgemaakt dat het in Amerika lifetime updates voor kaarten zal gaan leveren bij navigators van de producent die meer dan 200 dollar kosten. Europa moet het vooralsnog doen met betaalde updates voor haar kaarten.

TomTom

TomTom heeft in Amerika een nieuwe service aangekondigd voor haar navigators. De producent geeft bij PND’s die duurder dan 200 dollar zijn voortaan levenslang gratis updates voor de kaarten. Daarnaast is de producent van plan om ook gratis verkeers-updates erbij te gaan geven bij de mid-range modellen en de high-end modellen. TomTom is in Amerika een hevige concurrentiestrijd verwikkeld met Garmin en beide producenten strijden om de gunst van de consument. Aangezien de Europese markt al redelijk verzadigd is als het gaat om navigators heeft TomTom haar pijlen gericht op Amerika en met deze extra services wil de producent graag consumenten overhalen om haar producten te kopen.

De kans is klein dat TomTom ook deze service in Europa gaat voeren aangezien TomTom hier al heer en meester is in de branche. Desondanks verkeert de producent in zwaar weer sinds Nokia en Google met gratis navigatie oplossingen zijn gekomen voor hun telefoons. In april geeft TomTom een persconferentie waarin het nieuwe producenten en eventueel diensten zal gaan aankondigen. All About Phones zal hierbij aanwezig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. bart vuijk -

    Als Google Maps in Europa ook gratis navigatie gaat aanbieden, wat vanwege de een of andere obscure patentoorlog maar niet opschiet, zal Tomtom hier ook wel moeten komen met die gratis updates.

    Ik vind het vrij storend dat ik voor een Tomtom XL IQ Routes van nog geen jaar oud (toen 219 euro) nu al nog maar een keer 71 euro moet betalen voor kaartupdates. Dat doe ik dus gewoon niet. Tomtom moet maar eens wat minder opzichtig geld uit zakken gaan kloppen. Ze begonnen ooit met de verkoop van software, misschien moeten ze die kant maar weer eens op.

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

iPhone X batterij

Tegenvallende iPhone X verkopen leveren Samsung problemen op lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

We hebben slecht nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters