TomTom grijpt naast lucratief Samsung-contract

Dat Samsung gekozen heeft voor de navigatiesoftware van Nokia voor haar Tizen-besturingsysteem is slecht nieuws voor TomTom, meldt analist SNS Securities. Ondanks dat het Amsterdamse TomTom wel betrokken was bij de ontwikkeling van Bada, de voorganger van Tizen, mag het niet de navigatiesoftware gaan leveren voor het nieuwe besturingsysteem. Volgens de analisten loopt TomTom hierdoor een hoop geld mis.

Eerder vandaag werd duidelijk dat de HERE-navigatiesoftware van Nokia een rol zal gaan spelen op het Tizen-besturingsysteem dat wordt ontwikkeld door Samsung en Intel. Samsung kondigde een lijst van 36 bedrijven aan die onderdeel uitmaken van het Tizen-partnerprogramma, maar liet niet weten welke rollen de bedrijven precies zullen gaan spelen bij de ontwikkeling.

Inmiddels is duidelijk geworden dat TomTom en Nokia allebei gepoogd hebben om de navigatie voor Tizen te gaan leveren. Volgens de analisten was het contract één van de grootste opdrachten die nog te vergeven was op het gebied van consumenten-electronica. Het is niet duidelijk hoeveel geld er betrokken is bij de deal.

Door het slechte nieuws voor TomTom hebben de analisten van SNS Securities een negatief advies over het TomTom-aandeel uitgesproken. Zij gaven het aandeel van de navigatieboer een hold-advies en TomTom sloot de beursdag dan ook af met een verlies van 1,18% waardoor het aandeel uitkomt op een prijs van 5.80 euro.

Bron: SNS Securities

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters