TomTom grijpt naast lucratief Samsung-contract

Dat Samsung gekozen heeft voor de navigatiesoftware van Nokia voor haar Tizen-besturingsysteem is slecht nieuws voor TomTom, meldt analist SNS Securities. Ondanks dat het Amsterdamse TomTom wel betrokken was bij de ontwikkeling van Bada, de voorganger van Tizen, mag het niet de navigatiesoftware gaan leveren voor het nieuwe besturingsysteem. Volgens de analisten loopt TomTom hierdoor een hoop geld mis.

Eerder vandaag werd duidelijk dat de HERE-navigatiesoftware van Nokia een rol zal gaan spelen op het Tizen-besturingsysteem dat wordt ontwikkeld door Samsung en Intel. Samsung kondigde een lijst van 36 bedrijven aan die onderdeel uitmaken van het Tizen-partnerprogramma, maar liet niet weten welke rollen de bedrijven precies zullen gaan spelen bij de ontwikkeling.

Inmiddels is duidelijk geworden dat TomTom en Nokia allebei gepoogd hebben om de navigatie voor Tizen te gaan leveren. Volgens de analisten was het contract één van de grootste opdrachten die nog te vergeven was op het gebied van consumenten-electronica. Het is niet duidelijk hoeveel geld er betrokken is bij de deal.

Door het slechte nieuws voor TomTom hebben de analisten van SNS Securities een negatief advies over het TomTom-aandeel uitgesproken. Zij gaven het aandeel van de navigatieboer een hold-advies en TomTom sloot de beursdag dan ook af met een verlies van 1,18% waardoor het aandeel uitkomt op een prijs van 5.80 euro.

Bron: SNS Securities

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Apple iphone 8

Biograaf Steve Jobs: Apple is niet meer innovatief lees verder

Google Pixel 3

‘LG gaat de Google Pixel 3 familie produceren’ lees verder

Samsung in China

Samsung in China: van marktleider tot kleine speler lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters