TomTom introduceert de ONE IQ Routes Edition en de XL IQ Routes Edition – Update

TomTom heeft vandaag twee nieuwe versies gelanceerd van zijn mid-range-segment voor autonavigatie. De TomTom ONE IQ Routes Edition en de One XL IQ Routes Edition beschikken sinds vandaag over IQ Routes waarmee navigeren nog makkelijker moet worden.

TomTom heeft vandaag in alle stilte twee nieuwe versies gelanceerd onder de One-vlag. Heel veel nieuws is er niet te melden, de One is nu echter wel helemaal up-to-date als het gaat om de nieuwste technieken die TomTom heeft ontwikkeld, die tot nog toe alleen te vinden waren in duurdere modellen. TomTom heeft nu namelijk de One-serie voorzien van IQ Routes. IQ Routes-technologie is gebaseerd op echte gemiddelde snelheden gemeten op wegen, in plaats van op statische maximumsnelheden per wegtype. Dit betekent dat de nieuwe TomTom One- en GO-reeks een route bepaalt waarbij alle mogelijke routes in overweging worden genomen, en de route die het minste tijd kost wordt geselecteerd. In bijna 50% van alle ritten resulteert dit in een andere en snellere route, aldus TomTom, waardoor de reistijd aanzienlijk korter is en waarbij tevens op geld en benzine wordt bespaard.

Ook is er nieuwe software ontwikkeld voor geavanceerde rijstrookaanwijzingen, deze software is nu ook terug te vinden in de nieuwe One-serie en One XL. Geavanceerde rijstrookaanwijzingen geven bestuurders een realistischer beeld en verbeterde visuele instructies van de omgeving, waardoor zij beter geïnformeerd zijn over de situatie verderop de weg. Zo weet je dus zeker dat je op de goede baan zit als je een afslag dient te nemen. Qua specificaties zijn de PND’s niet veranderd, wel is het design gelijkgetrokken met dat van de GO-serie navigators. De nieuwe Ones zullen eind volgende maand in de winkels liggen.

TomTom  ONE IQ Routes Edition XL IQ Routes Edition

 

Update met reactie van TomTom op 23/03/2009 13:40

TomTom heeft in een reactie aan All About Phones laten weten dat de nieuwe One serie nog niet naar Nederland zal gaan komen. De nieuwe modellen zullen alleen in Duitsland, Frankrijk, België, Italië, Oostenrijk, Zwitserland en Australië geïntroduceerd worden en het is op dit moment nog onduidelijk wanneer Nederland aan de beurt is.

Bron: TomTom

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters