TomTom komt met app voor Android; Windows Phone 7 wordt links gelaten

TomTom heeft laten weten dat het bezig is met een Android-applicatie van haar navigatiesoftware. De verkoper van PND’s heeft geen plannen om ook een applicatie voor Windows Phone 7 te maken, aldus een manager van het bedrijf.

Een manager van TomTom genaamd Corinne Vigreux, heeft in een interview met Pocketgpsworld aangegeven dat TomTom zich steeds meer op het mobiele vlak gaat begeven. TomTom ziet de verkopen van PND’s langzaam maar zeker teruglopen omdat steeds meer mensen navigatie op telefoons hebben, al dan gratis of betaald. Volgens TomTom kleven er echter nog steeds veel nadelen aan het mobiel navigeren met een smartphone aangezien men ook een houder voor in de auto dient te hebben, een stroomkabel en de speaker van een telefoon zou niet afdoende zijn voor navigatie. Een PND heeft slechts een enkele taak volgens de woordvoerder en die doet dat erg goed omdat hij daarvoor helemaal is afgesteld.

Desondanks erkent Vigreux dat navigatie op mobieltjes een vogelvlucht heeft genomen en de TomTom-applicatie voor de iPhone heeft de producent geen windeieren gelegd. TomTom zal daarom binnenkort met een Android-applicatie gaan komen. TomTom’s grootste concurrent op dit vlak, Navigon, heeft al een tijdje een applicatie voor het OS. Vigreux kon nog niet aangeven wanneer de applicatie beschikbaar zal zijn, maar het zou niet lang meer mogen duren.

Op de vraag of TomTom ook met een app voor Windows Phone 7 zal gaan komen wist Vigreux simpelweg ‘nee’ te zeggen. TomTom heeft vooralsnog geen plannen om met een applicatie voor dat OS te komen. Volgens de fabrikant dient het OS zich eerst nog te bewijzen alvorens de fabrikant erin gaat investeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. huhh -

  @Robert. TomTom stopt helemaal niet met PND. Ze maken alledrie: losse navigatiekastjes (PND), software voor op je smartphone of inbouwsystemen in auto's (af fabriek bij een aantal merken). De keus aan jou wat je het liefst wil.

 2. Robert Webbe -

  En van de zomer krijgen we een update van Google Maps waarin we offline navigatie krijgen, het zal me verbazen of ze het product voor dit moment of na dit moment klaar hebben.

  En ik kan mij ook nog herinneren dat TomTom toch iets heel anders zei op de reactie van BelCompany om te stoppen met de verkoop van losse PND's. Nu bevestigen ze het zelf 🙂

 3. bartvuijk -

  Tomtom is zeker bijna vergeten dat het ooit begon als los aan te kopen software op een PDA. Ik had versie 2 al op een Casio Cassiopeia 115 staan ver voor de eerste PND het licht zag.

 4. johan -

  En daarnaast zal Nokia nu hun maps er heen brengen wat een gratis concurent is, die ook offline mode bezit.

  Puur die offline mode is nu net wat de markt op Android nog open houd, want ja als google ook echt offline maps zou kunnen hebben dan is er daar ook geen markt meer voor lijkt me.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters