TomTom komt met app voor Android; Windows Phone 7 wordt links gelaten

TomTom heeft laten weten dat het bezig is met een Android-applicatie van haar navigatiesoftware. De verkoper van PND’s heeft geen plannen om ook een applicatie voor Windows Phone 7 te maken, aldus een manager van het bedrijf.

Een manager van TomTom genaamd Corinne Vigreux, heeft in een interview met Pocketgpsworld aangegeven dat TomTom zich steeds meer op het mobiele vlak gaat begeven. TomTom ziet de verkopen van PND’s langzaam maar zeker teruglopen omdat steeds meer mensen navigatie op telefoons hebben, al dan gratis of betaald. Volgens TomTom kleven er echter nog steeds veel nadelen aan het mobiel navigeren met een smartphone aangezien men ook een houder voor in de auto dient te hebben, een stroomkabel en de speaker van een telefoon zou niet afdoende zijn voor navigatie. Een PND heeft slechts een enkele taak volgens de woordvoerder en die doet dat erg goed omdat hij daarvoor helemaal is afgesteld.

Desondanks erkent Vigreux dat navigatie op mobieltjes een vogelvlucht heeft genomen en de TomTom-applicatie voor de iPhone heeft de producent geen windeieren gelegd. TomTom zal daarom binnenkort met een Android-applicatie gaan komen. TomTom’s grootste concurrent op dit vlak, Navigon, heeft al een tijdje een applicatie voor het OS. Vigreux kon nog niet aangeven wanneer de applicatie beschikbaar zal zijn, maar het zou niet lang meer mogen duren.

Op de vraag of TomTom ook met een app voor Windows Phone 7 zal gaan komen wist Vigreux simpelweg ‘nee’ te zeggen. TomTom heeft vooralsnog geen plannen om met een applicatie voor dat OS te komen. Volgens de fabrikant dient het OS zich eerst nog te bewijzen alvorens de fabrikant erin gaat investeren.

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters