TomTom komt met gratis online routeplanner

TomTom is een gratis routeplanner gestart op haar eigen site. Hiermee wil TomTom meer klanten bedienen door deze gratis dienst aan te bieden.

De nieuwe routeplanner is beschikbaar via http://routes.tomtom.com. De gratis online Route Planner maakt het voor gebruikers mogelijk om eenvoudig voor vertrek een route te plannen en precieze reis- en aankomsttijden te ontvangen. Bovendien omvat het alle kennis en ervaring van TomTom in het plannen van de beste route op ieder moment, aldus TomTom. In de eerste fase is de TomTom online Route Planner toegankelijk voor een geselecteerde groep gebruikers die meedoen aan een gesloten testprogramma (BETA testprogramma) die deze week van start gaat.

De TomTom online Route Planner houd ook bij het plannen van een accurate deur-tot-deur route naar ieder adres en houd daarnaast ook rekening met actuele en historische informatie over verkeersstromen gedurende de dag. Ook is de integratie van verkeersinformatie (door HD Traffic) en 500 miljard historische snelheidsmetingen van wegen over de hele wereld (door IQ Routes™) een interessant nieuwe functionaliteit. Dit geeft gebruikers de mogelijkheid om gebaseerd op feiten in plaats van inschattingen hun route voor te bereiden. Dit resulteert volgens TomTom in een zeer precieze voorspelling van reistijd. Daarnaast worden kaartcorrecties, die door TomTom gebruikers met Map Share zijn gemaakt, regelmatig geïntegreerd in de Route Planner. Hiermee hebben gebruikers altijd toegang tot de meest actuele routes gebaseerd op de laatste kaartinformatie.

“De introductie van de online Route Planner markeert een belangrijke stap in onze strategie om onze met prijzen bekroonde navigatie beschikbaar te maken voor alle gebruikers, onafhankelijk van het platform dat ze hiervoor gebruiken”, aldus Harold Goddijn, TomTom’s Chief Executive Officer. “Mensen die geen navigatiesysteem hebben kunnen nu ook, voordat ze op weg gaan, profiteren van onze routes van hoge kwaliteit en zo beter dan ooit hun dag plannen.”

Afhankelijk van het succes en de feedback van het BETA programma zal de online Route Planner geleidelijk uitgerold worden naar gebruikers wereldwijd. De routeplanner is op dit moment beschikbaar in zes talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits, Italiaans en Spaans.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters